Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Villamosmérnök vagy fizikus-mé...

Villamosmérnök vagy fizikus-mérnök?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan el kell dönteni a felvin, hogy szeretnénk-e sorrendet módosítani, és én a villamosmérnököt és a fizikus-mérnököt jelöltem meg az első két helyen. Mindkét szaknál elsősorban a BME lenne a cél. Viszont nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik szak lenne jobb választás, mert mindkettő érdekel. Tudom, hogy ezt elsősorban nekem kell eldöntenem, viszont szívesen meghallgatnám mások véleményét is azzal kapcsolatban, hogy melyiket lenne érdemesebb választani. Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy van-e valakinek személyes tapasztalata az egyik vagy a másik szakkal kapcsolatban (bár tudom, hogy a fizikus-mérnök esetén kicsit kevesebb infó van, mert viszonylag új szaknak számít). Leginkább az elhelyezkedési lehetőségek, az oktatás színvonala, a szak nehézsége és a közösség érdekelne.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2024. jún. 15. 01:23
 1/3 Dr Sauron ***** válasza:

Azt válaszd,amelyikkel könnyebben találsz állást vagy amelyik jobban érdekel.A legjobb,ha a kettő ugyanaz.

Írd be vmelyik álláshirdető oldalra,hogy villamosmérnök és azt is,hogy mérnök.

Nekem a fizikus-mérnök tudományosabbnak hangzik.A tudományos szakon végzettek nagyon jól is járhatnak meg nagyon rosszul is.

Én a villamosmérnökit választanám.Ha meg nagyon érdekelne vmilyen tudományos terület,akkor abból mennék doktorira.Így lenne egy jó szakmám,állásom is + még tanulhatok is.

Nem politika,csak érdekesség.Azt hiszem a Tisza színeiben indult egy fiatalember,aki elvégezte a BME villamosmérnöki (BA) szakát aztán Cambridge-ben végezte a fizikus MA-t és ott csinálta a doktoriját is.

Ott volt kutató,amíg rá nem jött,hogy politizálni szeretne nem pedig ezt a szép,ígéretes tudományos pályát folytatni.Hogy lett-e belőle EP képviselő nem tudom.

Hogy milyenek az egyetemek?Általánosságban a következőt tapasztaltam :

1.Az az elvárásaidtól függ.Ne legyenek túl nagyok.

2.Nagyon furcsa emberekkel is fogsz találkozni.

3.Az emberi minőséget senkin nem lehet számonkérni...

4.Azt tudod,amit megtanulsz.Attól,hogy vmit nem adnak fel,attól te még megtanulhatod.

2024. jún. 27. 00:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyik se
2024. júl. 17. 15:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Villany villany villany. Aztán ha rájössz, hogy téged inkább a fizika érdekel, akkor el lehet menni fizika MSc-re simán.
2024. júl. 17. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!