Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A gyógyszertári asszisztens...

A gyógyszertári asszisztens képzésnek tényleg részét képezi ennyi minden? Minek?

Figyelt kérdés

[link]

Ebben a felsorolásban vannak elég hajmeresztő dolgok, amiket nem is értem miért kell egy gyógyszertári asszisztensnek tudni. Ha ez tényleg mind benne van akkor akár orvosnak is tanulhatnának, akik ezt a képzést végzik.

jún. 14. 18:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én most végeztem el az első évet a gyógyszertári asszisztensi képzésen. És az összes tantárgy megvolt az első évben.

De van olyan tárgy, ami csak féléves. Ez azért jó hír. Pl.: nálam ezek voltak félévesek:

Munkavállalói ismeretek

Egészségügyi etikai és betegjogi alapismeretek

Kommunikáció alapjai

Az emberi test felépítése

Elsősegélynyújtási alapismeretek

Komplex klinikai szimulációs gyakorlat

Vitális paraméterek és injekciózás rendelőintézeti gyakorlat

Egészségügyi informatika

Egészségügyi terminológia

Egészségügyi jog és etika alapjai

Emberi test és működése

Gyógyszertani alapismeretek

Szociológia alapjai

Pszichológia alapjai

Népegészségtan, egészségfejlesztés

Pedagógiai – betegoktatási alapismeretek

Sebészet és ápolástana

Kisklinikumi ismeretek és ápolástanuk

Szülészet-nőgyógyászat klinikuma

Neurológia klinikuma

Pszichiátria klinikuma

Geriátria klinikuma.

A többi egész éves tárgy.

Mi is panaszkodtunk ezért, azt mondták a tanárok, hogy ahhoz, hogy eü-ben dolgozz, az alapot meg kell tanulnod. Hisz félévkor ágazati alapvizsga van, amihez ezeket tudni kell. Ha van ágazati alapvizsgád, akkor mehetsz az eü-ben dolgozni, enélkül hallani sem akarnak rólad. :)

A második évben már csak a gyógyszertári asszisztenshez kapcsolódó dolgokról fogunk tanulni.

jún. 14. 19:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, azért annyira nem tanulunk olyan szinten, mint az orvosok. Nagyon sok mindent kihagyják, és abból is csak a lényeget adják le. Én nem haltam bele, és mégis 4.5 átlaggal zártam le úgy, hogy egy szart se tanultam belőle, mert nem érte meg xd. Tehát áttudod vészelni azt az egy évet nulla tanulással.
jún. 14. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!