A gyógyszertári asszisztens képzésnek tényleg részét képezi ennyi minden? Minek?
Ebben a felsorolásban vannak elég hajmeresztő dolgok, amiket nem is értem miért kell egy gyógyszertári asszisztensnek tudni. Ha ez tényleg mind benne van akkor akár orvosnak is tanulhatnának, akik ezt a képzést végzik.
Én most végeztem el az első évet a gyógyszertári asszisztensi képzésen. És az összes tantárgy megvolt az első évben.
De van olyan tárgy, ami csak féléves. Ez azért jó hír. Pl.: nálam ezek voltak félévesek:
Munkavállalói ismeretek
Egészségügyi etikai és betegjogi alapismeretek
Kommunikáció alapjai
Az emberi test felépítése
Elsősegélynyújtási alapismeretek
Komplex klinikai szimulációs gyakorlat
Vitális paraméterek és injekciózás rendelőintézeti gyakorlat
Egészségügyi informatika
Egészségügyi terminológia
Egészségügyi jog és etika alapjai
Emberi test és működése
Gyógyszertani alapismeretek
Szociológia alapjai
Pszichológia alapjai
Népegészségtan, egészségfejlesztés
Pedagógiai – betegoktatási alapismeretek
Sebészet és ápolástana
Kisklinikumi ismeretek és ápolástanuk
Szülészet-nőgyógyászat klinikuma
Neurológia klinikuma
Pszichiátria klinikuma
Geriátria klinikuma.
A többi egész éves tárgy.
Mi is panaszkodtunk ezért, azt mondták a tanárok, hogy ahhoz, hogy eü-ben dolgozz, az alapot meg kell tanulnod. Hisz félévkor ágazati alapvizsga van, amihez ezeket tudni kell. Ha van ágazati alapvizsgád, akkor mehetsz az eü-ben dolgozni, enélkül hallani sem akarnak rólad. :)
A második évben már csak a gyógyszertári asszisztenshez kapcsolódó dolgokról fogunk tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!