Pszichológia szakra szeretnék menni, de még nincs hozzá emeltem. Emiatt kínai nyelv szakra adtam be a jelentkezést. A pszichológia mellett érdekelnek a nyelvek is, viszont nem tudom megéri-e egyetemen megtanulni.
Hiszen ha egyetemen abba szeretném hagyni, akkor vissza kell fizetni. Ha diplomázok, akkor kínai nyelvvel kapcsolatos munkát kell végeznem, vagy vissza kell fizetni. Ugyanakkor viszont egy tanfolyam x összegű (kevesebb mint az egyetemi önköltség), de ha nem tetszik akkor abbahagyom.
Lehet viszont egyetemmel ki tudnék jutni Kínába, ott viszont jobban megtanulhatnám.
Az nem igaz,hogy ha kínai szakon végzel és nem ilyen munkakörben dolgozol, akkor vissza kell fizetni a támogatást.De a szaknak nem látom értelmét.
jún. 6. 22:20
2/6 A kérdező kommentje:
Ha állami ösztöndíjjal tanulsz, akkor állítólag ezzel "fizeted vissza" az államnak a tandíj költségét, hogy a tanult szakkal dolgozol x évig
jún. 6. 23:01
3/6 anonim válasza:
Nem igaz.Csak a támogatott félévekkel megegyező időt kell itthon ledolgozni 20 éven belül. A munka jellege lényegtelen.
jún. 6. 23:05
4/6 A kérdező kommentje:
Ooooh ezt nem tudtam, köszönöm szépen 😧
jún. 6. 23:08
5/6 anonim válasza:
Hülyeség lenne elkezdeni, a saját állami féléveid fogyasztanád, a pszichológia meg önköltségesen nem lenne túl olcsó. Amúgy jobb lenne ha eldöntenéd mi akarsz lenni, mert mindkettő elég húzós. Pszichológiával valószínűleg soha nem élnél kint Kínában, mivel magyarul is nehezen lehet elvégezni, hát még idegen nyelven diagnosztizálni. De önmagában az, hogy tanulsz egy nyelvet, az nem szakma, az egy hobbi. Úgy tudsz belőle megélni, mint egy sima érettségivel. Kínában is csak egy szar vendég munkás leszel, aki beszéli a nyelvüket, de különösebb szakmai tudásod nincs.
jún. 8. 17:21
6/6 anonim válasza:
Pszichológia szakkal nem pszichológus leszel, csak pszihológia alapszakos bölcsész, ami semmit nem ér. Mint a kínai szak.
Ezek hobbiszakok, ezek helyett egy rendes, piacképes szakmát adó diplomára van szükséged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!