Falusi vagy városi iskolát ajánlanátok már elsős kortól?
Sziasztok.
Falun lakunk, busszal 35 perc kb. az általános suli, ami elég erős, jó sulinak mondható.
A falunkban is van 4 osztályos, a faluból elég kevesen viszik ide gyereküket, mert sokan városba dolgoznak és inkább beviszik.
Nekem tetszik azonban, hogy itt nincs kötelező napközi, míg úgy tudom a városban mindig ki kell kérni a gyereket, mert kötelező már most elvileg mindenhol a 4-ig bent maradás.
Én amíg a kicsi ovis tudnék így több időt a sulis gyerkőccel lenni és foglalkozni vele.
Ha dolgozni fogok akkor vagy 5-re fogok hazaérni vagy 2-re, ha délelőttős vagyoi, apa viszont ígyis úgyis tud menni érte, mert fél 3-kor már haza szokott érni mindig. Nagyszülők is itt vannak és ők nagyon oda vannak, hogy itt maradjon, nyilván.
Ti mit javasolnátok ..? Mivel teszünk jót a gyereknek. Itt a faluban gondolom lazább az oktatás, de sokkal kevesebb a gyerek is....
Igen. Hát lenne olyan is, hogy buszoznia kellene.
Attól kicsit tartok, mert párom 6-tól dolgozik és én is indulok 6-kor, ha délelőttös vagyok..
Tudom nem ördögtől való a buszozás:) csak elsősként féltem kicsit. Persze a nagyszülök már mondták, hogy vesznek egy nagy buszt és ők majd behordják az unokákat. 😅
Azonban ha tehetem nagyon szívesen viszem, hozom mikor olyan a műszakom. Ezt is nem tudom, hogy rábólintsak -e erre, hogy nagyszülők szeretnék hozni vinni a városba a suliba a gyerkőcöt és hogy ne buszozzon. Nyugdíjasok és nagyon-nagyon ráérnek. Na meg oda-vissza vannak, az unoka a minden. :)
Viszont amennyire félek a busztól annyira azt se szeretném, hogy sose üljenek buszra és 30 perc szerintem nem a világ vége.
Én buszoztam annó. Nem mondom hogy imádtam, de volt, hogy jó volt. Pl. Addig barátkoztam, zenét hallgattam, leckét írtam, tanultam. 😅🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!