Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségivel kapcsolatban...

Érettségivel kapcsolatban ajánlotok tanulási tippeket?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Június 17-én fogok érettségizni és 60-ból 43 tételt tudok,vagyis még 17-et kell megtanulnom. Az lenne a kérdésem,hogy hogy tanuljam meg ezeket szerintetek és amik már megvannak azokat hogy ismételjem át,hogy meg is maradjanak? Az a baj,hogy nagyon sokat már elfelejtettem és hiába tanulom,ha elfelejtem. Tudtok tippeket adni?

jún. 4. 18:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"60-ból 43 tételt tudok,vagyis még 17-et kell megtanulnom"

. Ezt én sosem értettem: nálam sosem volt olyan, hogy egy tételt "megtanulok", mert egy egy folyamat, az alapoknál, az általános képpel kezdek, aztán abban mélyülök el.

Legelső dolog, hogy minden tételt egy időben már alapvetően tudjak, mert így tudom egyáltalán megkülönböztetni egymást, így tudok 60 tételt, témakört egy rendszerbe elhelyezni.

Én minden tételről először írok egy, legfeljebb két-hárommondatos összefoglalot, ami kb az. amivel ízlésesen bevezetném a tételt, illetve az, ami felrajzolja az egész tételt, összefüggéseiben. Ez által látszik, hogy tényleg értem. Ezt a két-három mondatot visszatérően átismétlem.

Tanuls során ezeket az összefüggéseket egészítem ki részletekkel tényekkel, gondolatokkal stb.

jún. 4. 18:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez milyen tárgy?
jún. 4. 19:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Töri,nyelvtan és irodalom
jún. 5. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!