Diplomas apolo alapszakra jelentkezéskor nincs semmi extra feltetel, pl középiskolában is apolonak tanuljon vki?
Sima gimis érettségivel mehetek?
Nem egyértelmű nekem se ez, se ezek az új intézményi pontok, én 5 éve érettségiztem akkor még máshogy volt
Vki csinálta már így, nehéz felvenni a fonalat vagy nem?
Matek és hasonló tárgyak vannak itt is vagy tényleg nagyjából csak Eü dolgot tanulunk?
Sok egyetemnél meg tudod nézni a mintatantervet hogy milyen tárgyak vannak az adott szakon.
Én gyógytornásznak tanulok Szegeden, viszonylag sok közös óránk volt ápolókkal, illetve láttam már a tantervüket is.
Általánosságban elmondható hogy a legtöbb és legfontosabb tárgy eü-s.
Amivel nagyon sokan csúsznak az az anatómia, vannak alapápolási tárgyak, ápolás elmélet és klinikumonkénti szakápolástan, így röviden összefoglalva. Emellett persze vannak szigorlatok, kell szakdolgozatot is írnod, és olyan nem eü-s "töltelék" tárgyakat is tanulsz majd, mint a pszichológia, szociológia, gazdaság, bioetika és jog.
Nálunk úgy van hogy minden kar minden szakos hallgatójának kell 2 félév kötelező tesi, te döntöd el hogy mi. Matek nincs (legalábbis nem kötelező), ne úgy képzeld el mint a gimit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!