PTE mérnökinformatikus képzésen előreláthatólag nőni vagy csökkeni fog a ponthatár?
Ma tudtam meg az írásbeli eredményeimet, és hát nem igazán tudok szavakhoz jutni. Sokkal gyengébb lett, mint számítottam.
Jelenleg szóbelik nélkül 368 pontom van, ez ahogy számoltam maximum 15-20 ponttal nőhet, ha reálisan állok hozzá az elkövetkezendő szóbelijeimhez.
Ha tavaly felvételiztem volna, akkor ez a ponthatár elég lett volna, de ahogy hallottam, nagyon populáris lett az előbb említett képzés.
Mit gondoltok, nyerhetek felvételt vagy kényszerű év kihagyád várható?
"Mit gondoltok, nyerhetek felvételt vagy kényszerű év kihagyád várható?"
Teljesen mindegy, ha felvételt is nyersz vélhetően az első évben kizuhansz az egyetemről, mert ez a kevés pont nagyon szerény kompetenciáról tesz tanubizonyságot.
Ja közel 400 pont az tényleg nagyon kevés. Ja nem.
Hello, szerintem bent vagy. Bár az új pontszámítás miatt nem lehet tudni a ponthatárokat, szerintem csökkenni fog. Tavaly úgy is szép pontszámot lehetett elérni, ha csak egy emelted volt. Bár intézményi pontokat meg most jobban dobáltak az egyetemek. Szerintem lényegesebb emelkedés a
következő években lesz, amikor az emberek már céltudatosan 2 emeltet csinálnak. Nem olyan rossz pontszám ez, tavaly kb 400 pont körül ért volna. Bekerülni egyébként nem nehéz, bent maradni a nagyobb kihívás, bár ha van érzéked az egyetemi matekhoz és a programozáshoz, könnyedén meg lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!