Pannon Egyetem gazdálkodás és menedzsment záróvizsga tapasztalatok?
Aki már záróvizsgáztak, milyen tapasztalataitok vannak? Kedvesek voltak az oktatók? Mi a minimumkövetelmény? Stb..
Nyílván, ide is tanulni kell, mint egy másik vizsgára, de azért kíváncsi lennék, kinek milyen tapasztalata van.
Ez engem is érdekelne, én nem gazdmenen de most fogok államvizsgázni ugyanúgy a Pannonon. Sikerült esetleg azóta valamit megtudnod?
Rettegek, úgy érzem, hogy nem tudok semmit...
Nagyon függ a bizottságtól. Másik szakon végeztem, itt kb fixen 2 bizottság szokott lenni. Egyik csoportnál se voltak bunkók, de az egyik bizottság csak akkor buktat, ha vki meg se próbálja vagy tényleg alap ismeretek hiányoznak, a másiknál viszont híresen szeretnek részlet kérdésekbe belemenni és gond nélkül buktatnak is, ha ezek az ismeretek hiányoznak.
Ami engem meglepett, hogy a máskor szigorú tanárok milyen segítőkészek, kedvesek voltak. Ezzel szemben a másik csoportban lévő ismerőseim meg azon lepődtek meg, hogy az órákon laza tanár viszont a záróvizsgán átment vallatóba.
Sajnos szakról konkrétan nem tudok írni. Ami kissé szívás, hogy amúgy sok múlik a szerencsén is. Szerintem elég nagy különbségek vannak a tételek nehézségében, de még az se mindegy milyen hangulatban fogod ki a tanárokat.
Nálunk anno oda kellett menni X időpontra és aki akart alapon mentünk be. Ha nem névsor szerint hívnak ne siess be, az elején még jobban figyelnek, nyilván egy idő után már unja az ember, hamarabb lezavarnak.
Jelentem, túl vagyok rajta :D Így visszanézve nagyon mérges vagyok magamra, hogy ennyire rástresszeltem.
A vizsgabizottság nagyon kedves és segítőkész volt. Akin látták, hogy tudja a tétel a) részét, leállították, belekérdeztek a b) részbe, elkérték a jegyzetlapját és mondták, hogy mehet. Aki nem tudta, kérdésekkel próválták segíteni. Volt egy srác aki a legkönnyebb tételt húzta, alig tudott róla modani valamit és addig kérdezgették mire ki nem nyögött valami értelmeset. Szakdolgozat védésnél sem arra mentek, hogy kicsesszenek veled, kérdezgetni is inkább csak kiváncsíságból kérdezgettek és a saját véleményedre kíváncsiak.
Összességében én nagyon jól éltem meg magát a záróvizsgát, mind annak a menetét, mind a vizsgabizottságot tekintve. Rossz tapasztalatot egyáltalán nem tudok mondani.
De ha bárkinek bármi kérdése van, írjon nyugodtan üzenetet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!