Szerintetek valami mérnöki egyetem vagy gazdasági informatika érné meg jobban?
Van valakinek esetleg tapasztalata, hogy melyikkel milyen lehetőségeim lesznek majd?
Köszönöm előre is a válaszokat!
A mérnöki egyetem és a gazdasági informatika nem zárja ki egymást. Például van az Óbudai Egyetemen gazdaságinformatikus szak: [link]
Kérdésedre válaszolva: ha ez a kérdés egyáltalán felvetődik, akkor az azt jelenti, hogy te nem tudsz és nem akarsz programozni. (Mert ha programozó akarnál lenni, akkor már eleve úgy kérdeznél.) Ebben a helyzetben az a tanácsom, hogy találd ki, egyáltalán mi akarsz lenni? Mi érdekel? Mert mondhatunk mi akármilyen szakot, ha nem akarsz vegyészmérnök lenni, akkor ne menj vegyész szakra…
Alaphelyzetben szerintem a gazdaságinformatika egy nagyon jó döntés. Egy kis ez, egy kis az, igazán semmi nem mélyen – pont jó azoknak, akik még nem döntötték el, mik akarnak lenni.
Őszintén a gazdinfó helyett már jobban megérné a mérnökinfó (ÓE-BME) vagy a programtervező infó (ELTE). A gazdinfó az a nesze semmi fogd meg jól, de azért kódolgatni tudsz valamit szak. Egyszerűen tényleg PROGRAMOZNI nem lehet műszaki és/vagy matematikai tudás hiányában. Akik így csinálják, azok coder monkey-k bármennyire is sz@r beismerni.
Gazdinfón kevés gazdaság van ahhoz, hogy közgazdász legyél és kevés infó van ahhoz, hogy informatikus legyél. Akkor inkább végezz úgy képzést, hogy BSc-nek natúr műszaki vagy matematikus informatikus, MSc-nek meg valamilyen gazdasági szak. (Fordítva nem jó, mert az infó jóval több tanulást igényel, mert szemlélet is kell hozzá)
Ja a másik: mérnökinfóval nem csak programozni fogsz tudni, hanem a hardverhez (is) érteni fogsz valamennyire. Na nem villamosmérnök szinten, de valamicskét konyítani fogsz hozzá, hogy ami programot írsz az hogyan is fut. Programtervező informatikusként pedig nagyon alaposan érteni fogod a matematikai hátterét a dolgoknak.
De ha minden érdekel, akkor pedig menj el villamosmérnöknek. Én ezt csináltam. Hardvert tervezek, szoftvert írok a verifikálásra és gazdasággal kapcsolatos termékeket fejlesztek (high frequency tradinghez gyorsítókat)
Erre nincs általános válasz, mert attól függ, neked mi fekszik. Orvosi szakma sem való mindenkinek, bármennyire keresett.
De arra ne hallgass, aki leszólja a gazdaságinformatikát: ével óta dolgozom a szakmában, rengeteg emberrel dolgoztam együtt ezzel a végzettséggel.
Attól függ hogy milyen mérnöki egyetem, ugyanis elég nagy a különbség színvonalban büfémérnök képzések között (mint pl: kertészmérnök, élelmiszermérnök, járműmérnök, közlekedésmérnök és egyéb selejt mérnöki szakok között) és valódi mérnöki képzések között (pl: villamosmérnök, mechatronikai mérnök, mérnökinformatikus).
A gazdaságinformatikus képzés is amolyan csökkentett képzés a proginfóhoz és mérnökinfóhoz képest, attól érdemesebb nívósabb mérnöki képzésre menni, de még mindig többet ér kamu mérnöki szakoktól.
#5 2 névtelen vidéki egyetemet említettél amit nem jegyeznek sehol. Valamint szintén egy vidéki gimnáziumot, mégis melyik vármegyéről beszélünk, Borsod vagy Szabolcs ahol már akkor kitűnő egy ottani diák ha le tudja írni a saját nevét helyesen?
A járműmérnöki képzésen még a gépészmérnökihez képest is csökkentett képzés zajlik, mivel az oktatók is tisztában vannak vele, hogy nem kompetens egyének a hallgatók, ennek megfelelően az anyag mennyiségét és minőségét is redukálták, hogy többen el tudják végezni -az egyébként munkaerőpiaci szempontból is kevésbé értékes- szakot. Nem csak a tantervet kell nézni, hanem figyelembe kell venni a tárgyak tematikáját, mert egyáltalán nem mindegy, hogy egy Calculus tárgyból mélységeibe menő oktatás folyik vagy bohóckodás (mint járműmérnöki képzés esetén). Ennek megfelelően igen, a járműmérnöki képzés is a könnyű és értéktelen mérnöki képzések közé tartozik, tehát büfészaknak tekinthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!