Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Létezik olyan online végezhető...

Létezik olyan online végezhető egyetem, ami rendes diplomát ad?

Figyelt kérdés
Akár külföld (angolul), akár magyar, a lényeg, hogy normális diploma legyen a végén. IT szak, azon belül fejlesztés lenne a cél.
2024. máj. 27. 18:33
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Nincs.
2024. máj. 27. 18:46
 2/10 anonim ***** válasza:
34%

Online egyetem, online papír...

Valódi egyetem, valódi papír

2024. máj. 27. 18:46
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Persze, és egyre több. Milyen nyelven érdekel? Ha németül, akkor a Fernuniversität Hagennek van magyar irodája is a Madách téren, és az egyetem egy rendes, elismert állami távegyetem.

Németországban vannak elismert, de azért annyira nem magas színvonalú Ferngochschulék, például IUBH, AKAD, Euro FH stb. stb

Angol nyelvterületen az open university egy elismert távegyetem. És egyre több elismert, nagynevű egyetem hirdet meg online képzéseket is, főleg mesterszinten.

2024. máj. 27. 18:55
 4/10 anonim ***** válasza:
5%

"normális diploma legyen a végén. IT szak, azon belül fejlesztés lenne a cél."

Persze, remek ötlet most belevágni valami online lehetőleg külföldi egyetemi képzésbe amit nem ismer senki, mikor több száz jelentkező akad összevissza random bootcamp / netes certifikációkkal és nem találnak munkát. Senkit nem fog érdekelni hogy "valódi" diplomád van valami abszolút noname helyről, nem azonos esélyekkel indul a munkaerőpiacon egy nappalin BME / ELTE-t végzett + szakmai gyakorlattal / publikációkkal rendelkező hallgató, mint egy nyíregyi főiskolát vagy Tokaj Hegyalja Egyetemet végzett levelezős random tag.

2024. máj. 28. 02:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Oké, és mi a helyzet a BME/ELTE levelezős képzéssel? Egyáltalán van nekik IT szakon? Az már jobban elismert lenne? Nem kötekedni akarok, tényleg kíváncsi vagyok.
2024. máj. 28. 05:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Gàbor Dénes Egyetemen van mérnökinformatika tàvoktatàsos képzéssel, fizetős formàban.

Azt viszont tudnod kell, hogy csak kicsit több mint egy éve egyetem az intézmény (2023 feb 1-től), elötte fősuli volt. Emellett hazànkban megoszlanak róla a vélemények, sokan papírgyàrnak tartjàk.

2024. máj. 28. 09:38
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

“nem azonos esélyekkel indul a munkaerőpiacon egy nappalin BME / ELTE-t végzett + szakmai gyakorlattal / publikációkkal rendelkező hallgató”

Mind a BME, mind az ELTE low-rank noname egyetemek, nagyjából senkit nem érdekel az IT piacon, hogy hol végeztél. Csak az, hogy mit tudsz az interjún felmutatni.

2024. máj. 28. 09:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sok interjún eleve kérdéseket, próbafeladatokat csinàltatnak, majd ha nagyon nem megy a munka próbaidő alatt kibsznak a csàba, mindegy hogy mari néni certified vagy elte papírral mész.
2024. máj. 28. 09:57
 9/10 NTBS ***** válasza:
100%
Alapdiploma esetén valami ráképzés esetleg.
2024. máj. 31. 16:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, léteznek online végezhető egyetemek, amelyek rendes diplomát adnak. Ezeket az egyetemeket gyakran távoktatás céljából hozták létre, és online kurzusokon keresztül lehet elvégezni az összes szükséges tantárgyat a diplomához. Fontos azonban meggyőződni arról, hogy az adott egyetem akkreditált-e, és elismert-e a diplomájuk a munkaerőpiacon. Általában az akkreditált online egyetemek ugyanolyan minőséget biztosítanak, mint a hagyományos campus alapú felsőoktatási intézmények.
2024. máj. 31. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!