Bge-Gtk? Metu-Psz? Elte-Gtk?
Sziasztok.
20 éve érettségiztem, utána Corvinuson BSc és MSc diplomát is szereztem. Most munka mellett másoddiplomát szeretnék szerezni Pénzügy-Számvitel-en.
Nézegettem a képzéseket és egyetemeket, illetve rengeteg posztot itt.
Nekem az a meggyőződésem, hogy majdnem ugyanaz a helyzet mint 20 éve...akkor vagy ELTE, Corvinus, BME létezett...aki másra ment az alapból szar volt (szerintem ez már akkor is bullshit volt). Most is ezt látom...csak ELTE, Corvinus, BGE...de a kommentelők rendesen nem tudják megindokolni, csak annyival, hogy "sokkal jobb", "nem kérdés", "ezek jók, a többi szar".
De pl a gyakorlati oktatást senki nem említi, a tanárokat...
Ennek tükrében kérdezném, hogy Bge? Metu? Elte?
Én azt látom, hogy:
BGE-nagy a füstje, de szerintem semmi extra, a nevéből táplálkozik.
METU-nagyon jön fel, van pénz rendesen és egyáltalán nem rossz.
ELTE-egyedül az ACCA miatt érdemes, kb.
Nagyon köszönöm előre is!
#10 Az eszedbe sem jut, hogy talán azért, mert tényleg jó?:D
Egyáltalán hogy tudod eldönteni, hogy jó-e vagy sem, ha nem is jártál ide? Én a válaszomnál abból indultam ki, hogy 3 egyetemre is jártam már, azok közül egyértelműen a BGE-t teszem első helyre. És nem azért, mert hú de könnyű, hanem azért, mert a tanárok szakmailag is ott vannak és korrektek, segítőkészek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy mindenkit átrugdosnak. Ha nincs meg a pontod, buktad a tárgyat, ennyi. Mint bárhol máshol. Nem az alapján kell megítélni egy egyetemet és a tanárokat, hogy mennyire nehéz neked a szak, akár fizika akár psz, hanem az alapján, hogy mennyire végzik jól a munkájukat.
"Egyáltalán hogy tudod eldönteni, hogy jó-e vagy sem, ha nem is jártál ide? "
Ugyan ezt kérdezhetném a Corvinusról, vagy bármelyik másik egyetemről, amit lehúznak az emberek.
Ja igen, ilyenkor jön a válasz, hogy "fél évig jártam oda","3 egyetemet végeztem", "ismerős ismerőse járt oda, és azt mesélte, hogy..."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!