Ha egyetem után ki a akarsz menni dolgozni akkor gimnáziumban megéri nyelvi előkészítőre menni?
A nyelvi előkészítő egy zsákutca a céltól függetlenül.
De heti egy órát óvodában meg alsóban szoktak nyelvet tanulni. Nem tudom, ezzel mit szeretnél. Heti három óra minimum kell.
Ha egyetem után kimegy dolgozni, úszik az állami támogatás, és ki kell fizetni a tandíjat. Annyi évet kell Magyarországon dolgozni, ahány félévet kifizetett az állam.
De persze ha ki tudjátok fizetni, az mindegy.
A heti 1 óra még viccnek is kevés.
Másfelől 6 evet tanultam németet, biztos volt heti 3-4 ora is. Semmi se ragadt rám.
Románul es angolul is egyedül tanultam meg joforman tv-ből meg interneten, ugy hogy nem direkt tanulni akartam csak néztem ki a fejemből, az angolomra külföldön sokszor megjegyeztek hogy jol beszélek.
Na most akkor van nyelvérzékem vagy nincs?
"6 evet tanultam németet, biztos volt heti 3-4 ora is. Semmi se ragadt rám. Románul es angolul is egyedül tanultam meg joforman tv-ből meg interneten, ugy hogy nem direkt tanulni akartam csak néztem ki a fejemből, az angolomra külföldön sokszor megjegyeztek hogy jol beszélek. Na most akkor van nyelvérzékem vagy nincs?"
Németül is néztél annyi tévét meg internetet, mint angolul?... Nagyon nem mindegy.
Valoban nem.
De az sem hogy az egyiket szakemberek tanitjak, mégse mukodik, a tv/internet régen szinten keves volt rendelkezésre, megis hatekonyabb lett
Csak azt akartam kiemelni hogy nem az a lényeg hogy hány órat tanultal, hanem hogy hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!