Mi a velemenyetek a gyogypedagogiai szakiranyrol?
Erdemes elkezdeni ezt tanulni 2024-ben?
Azon kivul,hogy szeretnek gyerekekkel foglalkozni,van ebben karrier lehetoseg?
Ha tenyleg ez ami erdekel
Ugyanannyi karrier lehetőség van benbe,mint a pedagógiában, úgy általában. Nulla.
Talán annyi, hogy magánban jobban lehet vele helyezkedni.
Viszont tényleg mindenki más, minden gyerek egyedi, tényleg mind órára készülni kell, sok, nagyon sok váratlan helyzet érhet, akár veszélyes is, és te már nem nagyon tudsz merre lépni, mert alapból te vagy a segítség. Szakiránytól függetlenül rengeteg elveszet lélekkel találkozol majd, és számtalan gyomorforgató esettel. Ezt tényleg csak szerelemből lehet csinálni.
A véleményem az hogy nem érdemes elkezdeni annyi évet tanulni ezt.
Érdemes-e elkezdeni? Ha valóban ezt szeretnéd csinálni és készen állsz rá, hogy lehet ott is fogod hagyni mert a bánásmód nem megfelelő az intézményben, anyagi gondok, stb akkor csináld.
Sajnos gyakran a mit szeretnénk csinálni és miben van jövő nem egyezik, főleg ebben az országban. Én pl rendőr szerettem volna lenni, az volt az álmom, fel is vettek de ott hagytam mert rájöttem sehol nem lennék vele. Jól is tettem mert az osztályom 95%-a már nem zsaru és nem véletlenül.
Most megtaláltam a 2. "álmom" ami érdekel egy kicsit is, ezért megyek tanulni közgazdaságot de sosem lesz olyan mint az eredeti célom.
Fiatal vagy, szerintem ezért gondolod azt hogy biztató szavakra találsz itt, de a keserű valóságot 30 után érezni fogod, ettől függetlenül ne vegye el a kedved lehet 4-5 év után változik valami pozitív irányba aztán azt fogod bánni hogy nem lettél végül ez.
Mérnök, orvos, IT vonal jól keres, de oda tanulni kell sokat én kibuknék mint a pics@... Minden ami matekos az keresett és jól fizető. Egy PSZ, gazdment, gazdinfó sem rossz választás egy fokkal teljesíthetőbb egy kevésbé stréber embernek.
Amiket érdemes kerülni pedagógia, jog minden vonala, meg ilyen büfészakokat mint a média és társai..
Most biztos aki olvassa ezeket majd jól le is fog pontozni, de kereslet/kínálat hölgyeim és uraim.
Amiben pénz van... profession, bériránytű és kidobja melyik szakmával mennyit lehet keresni ezt nézd át aztán válasszd amelyik szerinted tetszene is és a kereset sem gyér.
Mély elhivatottság és ratermettség kell hozzá.
Különben bele se fogj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!