A fodrász szakma tényleg túltelített?
Figyelt kérdés
Szeretnék fodrász képzésre jelentkezni így érettségi után, és az lenne a kérdésem hogy ez a szakma tényleg telített és nincs munkalehetőség?Mindenkitől azt hallom hogy ez egy divat szakma, meg minden 3. ember fodrász akar lenni.
Ez tényleg így van? Tényleg kevés az esély?
2010. okt. 24. 17:32
1/3 anonim válasza:
lassan már több fodrászat van, mint kocsma. pedig abból is van minden utcába 3... szóval nem túl jó választás, hacsak nincs valami szalonos ismerősöd, ahol dolgozhatnál. sajátot nyitni 100% bukás.
2/3 anonim válasza:
Ha tudod, hogy tehetséges lennél ebben a szakmában, végezd el a tanfolyamot. Ha valóban ügyes és kreatív vagy, reális áron dolgozol, egész biztos, hogy folyamatosan lesznek vendégeid. Ha pedig már beindult az üzlet, érdemes a továbbképzésekre is áldozni. Még hogy ha soknak is tűnik a fodrászüzletek száma, a jó hírű szakemberekhez néha hetekkel előbb is be kell jelentkezni. Sokan vannak olyan fodrász iskolát végzettek, akik még ha le is vizsgáztak, nem dolgoznak a szakmában. Én magam is ilyen vagyok, elvégeztem ugyan a tanfolyamot, de ezután sem éreztem magam elég képzettnek és tehetségesnek, hogy bátran mertem volna vállalni az önálló munkát, és ezzel még más is volt így a tanfolyamunkon.
3/3 anonim válasza:
Még annyit azért hozzátennék a válaszomhoz, míg csak tanultam, és otthon anyag árban vállaltam vágást és dauert, jöttek hozzám vendégek, még úgy is, hogy nem álltam a szakmai tudás magaslatán. Tehát ha ügyesebb vagyok, tudom, hogy később meg is élhettem volna belőle. Az álláshirdetések között is találok igényt fodrászra még most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!