A szakdolgozatot a beadás után tényleg át szokták futtatni egy programon a plagizálás ellenőrzése céljából?
Amikor kérdeztem nekem azt mondták, hogy igen.
Én ennek örültem mondjuk, mert eléggé lerágott csont a témám, és fosok, hogy ne legyen plagizált :D
Ingyenesen erre nincs lehetőséged.
A TurnitIn az a bizonyos "program".
Ez mér egy úgynevezett "Similarity" arányt, ez a plagizálás, de nem teljesen. A plagizálás ugye az, ha nem hivatkoztad le. Itt a Similarity ezen felül extraként nem csak ezt nézi, hanem az összes hasonlóságot a szövegben, így a hivatkozott információkat is. Mert egy bizonyos jóérzésű szint felett, hiába van minden hivatkozva, nem igazán lehet azt mondani, hogy ez a munka a "tiéd" lenne, ha az egész csak masszív ollózgatás.
Az ideális, ha ez a Similarity report 10% körül van.
A másik amit néz, az AI detection. Erre is figyelni kell, mert olyan szinten túlműködik, hogy akinek olyan a fogalmazási stílusa, a saját kézzel írt szöveget is AI-nak tudja érzékelni, azt pedig utána senki le nem mossa magáról, hogy pedig ő írta, ez az utóbbi egy évben legalább annyira fontos lett, mint a plagizálás ellenőrzése.
Tehát az eredeti válasz, ingyenesen ezt nem tudod lecsekkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!