Mi kell ahhoz, hogy óvónő lehessek?
Figyelt kérdés
Sima gimibe járok, majdnem színötös tanuló vagyok. Angolból emeltezek, 5. tárgyam az olasz. Egyetemre kell járjak, vagy van valamilyen OKJ-féle képzés? Illetve ez kb. hány éves képzés?
Igazából nem tudom mit csináljak érettségi után, ezért gondoltam az óvónőségre. Szeretem a gyerekeket, jól bánok velük. Az az egy bajom lenne ezzel, hogy kevés a fizetés...
febr. 6. 11:06
1/3 anonim válasza:
Két lehetőséged van. Az egyik, hogy valamelyik egyetemen elvégzed az óvodapedagógus szakot, ami jellemzően 3 év. Ezután bruttó 530 ezer Ft körüli fizetésre számíthatsz. Tervezik a középfokú képzést is, de nem tudom, ténylegesen beindult-e már. Ha lesz ilyen, 2 év alatt szerezhetsz képesítést, de a fizetésed valszínűleg kevesebb lesz, mint diplomásként.
2/3 anonim válasza:
Ne azon agyaljál, hogy mennyi a fizetés, hanem azon, hogy olyan munkát végezzél, amit szívesen csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!