Milyen a Tokaj-Hegyalja egyetem? El lehet helyezkedni az ott szerzett diplomával?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Mivel, hogy közel van a határidő, hogy leadjuk a jelentkezéseket, azért arra gondoltam, hogy megjelölném a THE-t. Nyilván nem sok jót hallottam róla gyik-en, nyílt napról meg lekéstem, de akik oda jártak azok el tudtak helyezkedni a diplomával? Én turizmus alapképzésre mennék, és nyilván tudom, hogy vannak jobb egyetemek is, de oda nagyon okos gyerekek járnak. Nem tudom, hogy egy jó egyetemen mennyire bírnám a tempót, meg az anyagot amit leadnak, plusz mindig voltak nehézségeim a matekkal.

Pont azért mennék a THE-be mert nincs olyan sok pontom, meg hátha teljesíthetőbb, meg ha mondjuk jó a tanulmányi átlagom, akkor hátha jobb esélyem vannak elhelyezkedni valahol.

Hálás lennék ha egy olyan személy válaszolna aki oda jár, vagy járt egyetemre.

2024. jan. 29. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Nem szabad odamenni, értéktelen lesz a diplomád, már ha addig nem szúnik meg maga az egyetem, mert már vagy 20 tanár el is ment onnan.
2024. jan. 29. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"nyilván tudom, hogy vannak jobb egyetemek is, de oda nagyon okos gyerekek járnak"

Turizmus alapképzésen kizárt dolog, hogy te találkozni fogsz "okos gyerekekkel" függetlenül hogy melyik egyetemre mész.

2024. jan. 29. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:
81%
Mit vársz egy olyan intézménytől, ahová kettes érettségivel mennek a hülyegyerekek?
2024. febr. 6. 05:54
 4/4 anonim ***** válasza:
97%

Abban abszolút tévedsz, hogy az egyetemi tanulmányi átlagod bármilyen módon befolyásolja majd az álláshoz jutásodat. Valószínűleg még a diplomád minősítése sem fogja befolyásolni ezt. A leendő munkáltatódat legfeljebb az fogja érdekelni, hogy melyik egyetemen szerezted a diplomádat, de még ez sem biztos. Ami leginkább számít, az az esetleges munkatapasztalat (pl. nyári munkavállalás a szállodaiparban, az onnan hozott ajánlólevelek), és az állásinterjún mutatott rátermettséged.

Én a helyedben első helyen egy színvonalasabbnak számító egyetemet jelölnék meg, s ha oda nem lesz elég a pontod, akkor második helyen még mindig bejuthatsz a THE-re. Ebből semmi hátrányod nem lesz. Ha viszont elsőnek jelölöd meg a THE-t, akkor eleve eltünteted az esélyét annak, hogy egy jobb helyre kerülj és így értékesebb diplomához juss.

2024. febr. 6. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!