Au új pontszámítási rendszerben hogyan lesznek a ponthatárok?
500 pont a maximum.
Az egyetemek nem visznek le semmit, a ponthatár továbbra is a jelentkezőktől függ. Az utolsó felvett hallgató pontszáma lesz a felvételi ponthatár.
Azért ne túlozz már, simán lehet hozni az új rendszerben is 430 pontot.
#2 es
Régi rendszerben 480 pont.
A mostaniban 448.
Egy emelttel. De persze ha ebben a rendszerben érettségiznék, akkor két emeltet csinálnék, és feltételezve hogy ugyanannyi százalék lenne, akkor ugyanannyi pontom van mint a régi rendszerben.
Egyébként nekem is elég nagy probléma ez most, egyébként nekem már van érettségim, tavasszal akarok emeltezni.
Csak ott van a bökkenő, hogy a régi rendszerben 391 pontom volt, az újban 294... Gyakorlatilag 100-al kevesebb
:((
Őszintén szólva nem értem azokat akik ezen problémáznak, hogy tavaly X pontjuk lett volna, idei rendszerben X-40. Hiszen, valószínűleg a többieknek is ugyanúgy X-40 pontjuk van. Akkor nem mindegy? 2 emelt letétele pedig egyeltalán nem ördöngösség (mondom ezt biosz-kémia párossal)
Az a része nyilván rossz, hogy nem tudsz az előző évek ponthatáraihoz viszonyítani, illetve ahol van felvételi vizsga még jobban nehezít a helyzeten, de én úgy érzem, hogy az ilyen mértékű rugózás a pontokon csak felesleges stresszt okoz nektek/nekünk.
Jobb egyetemek népszerű szakjain nem lesz lényeges változás a pontokban hiszen oda csak magas pontszámú 2 darab emelt érettségivel lehet majd bejutni.
Gyengébb egyetemeken vagy népszerűtlen szakokon meg csökkeni fog a ponthatár mert elég a felvételhez egy átlagos középszíntű érettségi meg egy nyelvvizsga.
Tokaj-Hegyalja Egyetemen lesz a legalacsonyabb a ponthatár.
Leszámítva a 2 emeltet kérő karokat: orvosi, fogorvosi, gyógyszerészeti, állatorvosi,
teljes a zűrzavar.
Most pedig a komolyabb karokra célzok:
Tolják pofátlanul a nem kell már emelt propagandát politikai szinten, de a teljes kiszámíthatatlanság miatt, jobb ha emeltezik a felvételiző, plusz van (az aljas nem kell már nyelvvizsga propaganda ellenére) legalább egy darab B2-je.
Aztán ott van még az egyetemenkénti különböző hozott középiskolai pontok és érettségi tárgy beszámítás. A saját felkészítőjükön való részvételért járó plusz pont, stb... stb
És ne feledjük a szánalmasam röhejes katonai szolgálatos agymenést.
A lényeg, hogy komoly karokon: mérnök, természettudományok, informatika, közgáz, minél több emelt, max. hozott pont és nyelvvizsgák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!