Melyik lenne a legjobb?

Figyelt kérdés
A lányom állatorvos szeretne lenni. Melyik iskola lenne a legjobb? Egy alacsonyabb elvárású iskolából is ugyanannyi esélye lenne bejutni az egyetemre? Helyileg Debrecen. Én a Tóth Árpádra vagy a Kossuthra gondoltam, de félek hogy kicsit sok lenne rajta a nyomás. Még nem most fog felvételizni, ezek csak tervek.

jan. 13. 22:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, hogyha vannak ilyen jellegű céljai, akkor már a középiskolában is tenni kell érte. Ha alacsonyabb elvárású iskolába iratod be, akkor annak lesz a következménye, hogy az egyetemen ki fog esni már az első évben. Egy orvosi egyetemen a latin, a biológia kiemelten fontos, azokat már a középiskolában is emelt szinten kellene neki tanulni (nyilván a latint nem). Én gyengébb középiskolában tanultam és a mérnöki egyetemet kínszenvedésnek éltem meg, míg kollégám lánya színötös volt a középiskolában, mindig tanult (mondjuk ő már lassan betegesen) és az egyetem neki egyáltalán nem megerőltető, ott is rengeteget kell tanulnia. Nem lehet pihenni, folyamatosan tanulni kell, majd pihen az orvosi után. :)
jan. 14. 17:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Tehát akkor egy erősebb iskolában, Biosz-kémia nyelvi előkészítővel lenne a legjobb? Köszönöm a választ!
jan. 14. 19:48
 3/3 anonim válasza:

Szerintem nem feltétlen kell olyan komoly iskolába járatni, csak akkor a bioszt faktként, emelt óra számban, és latint külön órákon kellene tanulnia (mert ez a kettő fontos.) Meg mondjuk a kémiát ugyanúgy emelt óra számban. Előre hozott érettségikkel (pl mondjuk egy középfokú angol érettségi) több óra felszabadul.

Az iskola mindegy, ameddig a teljesítménye jó, és beleteszi a munkát. Egyetemen nagyon komoly elvárások vannak, így még inkább ajánlom az előre hozottat, hiszen meg kell szoknia a rengeteg tanulást.

jan. 16. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!