Ha egy kötelező tárgyat nem hirdet meg az egyetem, akkor mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Szerencsére én nem vagyok ilyen helyzetben, viszont nálunk volt olyan, hogy egy kötelező tárgyat tartó tanár felmondott és emiatt az egyetem nem tudta meghirdetni a tárgyat. Ilyen esetben lehet, hogy valaki teljesen az egyetem hibája miatt csúszik? Történt már itt valakivel ilyen? Elég igazságtalan lennejan. 13. 04:49
1/2 anonim válasza:
A kötelező tárgyakat meg kell hirdetni, de nem kell miden félévben.
2/2 anonim válasza:
Az első válaszolónak igaza van. A mintatanterv szerinti félévben minden kötelező tárgyat meg kell hirdetni. Az persze már más kérdés, hogy ha ezt az egyetem nem teszi meg, és az érintett hallgatók tiltakozása ellenére sem tesz semmit az egyetem, továbbá ebből egyes hallgatóknak jelentős hátrányuk származik (például emiatt csúsznak), akkor a jogorvoslati eljárás elég hosszadalmas lehet. Az oktatási jogok biztosához lehet fordulni, de nyilván míg az eljárás tart és a döntés megszületik, hónapok telhetnek el, miközben a félév annyira előrehaladhat, hogy a tárgy meghirdetése és óráinak megtartása a gyakorlatban lehetetlenné válik. Különösen ha egy mintatanterv szerinti utolsó féléves kötelező tárgy nincs meghirdetve, akkor sajnos valószínűleg még az oktatási jogok biztosa sem tehet semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!