Szakdolgozatnál lehet egyszerre két oktatóval konzultálni? Mennyire harapnak erre az oktatók?
Utolsó éves egyetemista vagyok, de időközben elköltöztem a fővárosba és az egyetem pedig 200km-el odébb van.
Ha lehetséges, akkor két oktatóval konzultálnék a szakdolgozatommal kapcsolatban, mert a téma egyik felét az egyik oktató látja át jobban, míg a téma másik felét a másik oktató tudja jobban.
Egyetemi oktatók mennyire sérelmezik, ha egyszerre két oktatóval is konzultálok?
Nálunk nincs rá hivatalosan lehetőség, hogy két konzulensed legyen. Doktori témavezetőből lehet második, de az nyilván más tészta.
Olyan természetesen van, hogy egy hallgató odajön hozzám, és feltesz 1-2 kérdést a szakdolgozata kapcsán, azokra nyilván válaszolok, de ez még nem azt jelenti, hogy velem is konzultált volna. Ennyit vállalok, de ennél többet (pl. olvassam el, amit eddig írt, és összességében véleményezzem) nem, ha nem nálam írja.
Ezek szerint ez egyetem függő.
Nálunk alapból 2 konzulense volt mindenkinek, egy "külső" aki nem az egyetem teljes állású foglalkoztatottja és egy "belső", aki teljes állásban a tanszék dolgozója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!