Emelt biológia érettségivel, hova érdemes tovább menni?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni emelt biosszal hova/melyik suliba/ milyen szakra érdemes tovább menni?
Nincs hozzá kémia vagy fizika érettségim szóval az orvosi és egyebek kilőve. Mindenképp ezzel szeretnék tovább menni, csak mostmár kérdéses hogy hova. Eredetileg más volt a "terv" de sajnos az nem fog összejönni.
Válaszokat előre is köszönöm ❤️
Azért nem kell egyből feladni. Én középiskolában nem is tanultam se biológiát, se kémiát, informatika szakra jártam. 20 évesen döntöttem úgy, hogy állatorvos szeretnék lenni. Kerestem magántanárt várhatóan idén érettségizem emelt szinten biológiából és kémiából, még nem telt el egy év, mióta oda járok, a tanárom szerint menni fog. Az semmiképp nem a te hibád, ha nem megfelelően tanít a tanár, nem vagy rossz kémiából, csak a megfelelő tanárt kell megtalálni.
Sok mindent láttam itt a válaszok között, de úgy látom hogy téged az állatok érdekelnek, valószínűleg meg van az oka, hogy miért nem tanárnak, vagy kertésznek akartál jelentkezni. Én azt az ötletet tudom mondani, hogy esetleg etológiával foglalkozz, bár nem gyógyítás, de ők is állatokkal foglalkoznak. Egy biológia BSc után lehet ebbe az irányba szakosodni, bár a pontos képzésnek utána kell nézned.
De bárhová mész, aminek köze van a biológiához, ott elő fog jönni a kémia, nagyon keményen, szóval nem lehet kikerülni.
A lányom hasonlóképp van, mi arra gondoltunk, hogy orvosi diagnosztika szakra menjen, vagy esetleg biológusnak. Ez utóbbi ha jól tudom tanárszak, de ismerősöm lánya laborban dolgozik biológus diplomával. Ez esetben viszont kéne mellé egy másik szak. Úgy hallottam elég kemény, szóval valami egyszerűbbet kéne, mondjuk egy nyelvszak vagy magyar, és persze felvenni a pedagógiát is.
Tudom, nagyon le van járatva mostanság a tanár szakma, de ezzel legalább biztos el tudsz helyezkedni, ha a labor nem jön össze, akkor iskolába biztos.
Én eredetileg egyébként tanárként végeztem, de otthagytam a fizetés meg a bunkó szülők miatt. Ennek ellenére nosztalgiával gondolok vissza rá, szerettem csinálni.
Szia, még gépészmérnökire is mehetsz biológia érettségivel, szóval ne aggódj amiatt, hogy most nincsenek lehetőségeid. Próbáld meg másik irányból nézni a jövődet, el tudod-e képzelni magadat teljesen már területen, mint amiben eddig gondolkodtál.
Ha tuti nem, akkor én ajánlom, hogy egy évet tanulj csak a kémiára, és biztos vagyok benne, hogy úgy jól sikerülne az érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!