Tovább tanulás:Arra lennék kiváncsi,hogy Miskolcon a Földes Ferenc gimnáziumba mennyire nehéz bekerülni. Illetve kb mennyi ponttól vesznek fel. És tényleg nehéz bent maradni és tényleg egy versenyistáló?
Szia!
Remélem még nem késő, azért megpróbálok segíteni. Pontos ponthatárt nem tudok sajnos mondani, mert viszonylag régen jártam a Földesbe, de tény, hogy már akkor is nehéz volt, úgy mint felvételizni, úgy bennmaradni is. Nagyban függ attól, hogy milyen tagozatra szeretnél jelentkezni. Biológia, matematika, esetleg kémia-fizika? Az viszont biztos, hogy bármi is legyen az, mindenképp érdemes - ha más nem, megpróbálni. (Különösen, ha tehetséged is van valamelyikhez, s nem hátrány, ha szereted is...) Versenyistállónak igen, valóban az, de csupa pozitív értelemben. Ez már akkor is az a gimi volt, ahol nem azt nézték, hogy miből vagy, hanem, hogy miből vagy tehetséges és ezt teljes mértékben igyekeztek kamatoztatni is a diákokkal. A gimi elvárása pedig teljesen szubjektív, valakinek sok, valakinek kevés, valakinek pedig pont jó - de lássuk be, ez nem pont az az intézmény, ahol szürkeállományú diákok tanulnak. Bennmaradásra visszatérve, ha szorgalmas vagy és teszed dolgot, a tanárok egy árva rossz szót nem fognak szólni, de talán ez így van a többi nívósabb gimnáziumban is. Kifejezetten jó véleményem van a biosz tagozatról, én is azon voltam, de áthallásból és szegről-végről érintettségből, a kémia-fizika, matematika sem lágytojás. :) Ügyesen!
Remélem tudtam segíteni!
Kíváncsi vagyok, hogy miként dönöttél. :)
továbbtanulás
versenyistálló
+ vesszőhibák
Vegyél nyelvtan órákat, mert így nem fog menni a gimnázium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!