Gazdasági diplomával mennék tovább mérnöki mesterképzésre, akkor a mérnöki szakmai tárgyakat, hogyan tudom teljesíteni? Újra kell érettségizni?
Még nem nagyon jártam ennek utána és csak érdeklődöm. Röviden:
Most végzek majd és szeretnék továbbtanulni. Szóba jött, hogy mérnöki irányba megyek tovább, azonban most gazdasági szakon vagyok. A kérdés az az, hogy a gyakotlatban hogy néz ki az "átigazolás"? Jól tudom, hogy a megfelelő mennyiségű krediteket teljesíteni kell mérnöki képzésen? Ehhez újból kell érettségizni, ha nincs meg a pontszám és jelentkezni kell alapszakra vagy hogy néz ki? Tudom, hogy az egyetemet kellene felhívni, de karácsony előtt már nem akartam. Köszönöm előre is a segítséget!
Milyen mérnöknek akarsz továbbtanulni? Nagyon nem mindegy, hogy szoftvermérnök vagy vegyészmérnök…
A válasz röviden: ha újabb alapszak nélkül szeretnéd megúszni, akkor a Machine Learning Engineering vagy a szoftvermérnökség az elérhető opciók. Ezek valamelyike tetszik?
A fordítottja működik, tehát egy mérnöki bsc után simán el lehet végezni egy gazdasági mestert. De amit te akarsz, kb lehetetlen.
Ha fel is vennének (amiben nem vagyok biztos), mindenféle természettudományos alap nélkül kibuknál azonnal. Egy gépészmérnök msc-n már feltételezik, hogy tanultál általános fizikát, mechanikát, géptant több féléven át, és még ezt a tudást akarják bővíteni.
Matematikában is sok mindent be kéne hoznod, mert pl diffegyenletekkel nem nagyon hiszem hogy találkoztál. A mérnök ezért tudja megcsinálni a közgazdasági képzést, mert rendelkezik erős matematikai alapokkal. Neked, ha még a matek menne is, természettudományos alapjaid egyáltalán nincsenek. Így nehéz egy msc-t megcsinálni (MSC = Master of Science).
Összességében két tanácsom van:
Ha nem ez minden álmod, szerintem maradj valami GTK-s mesteren.
Ha mindenáron mérnök akarsz lenni:
1, Készülj fel lélekben, hogy az eleje brutális lesz.
2, Érdeklődj az egyetemnél.
3, Lehet egy Bsc-t kéne elkezdened (csak ez sajnos 7 félév, levelezőn meg nem nagyon elérhető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!