Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az egyetemi nyelvi alapképzése...

Az egyetemi nyelvi alapképzések piacképesek önmagukban is?

Figyelt kérdés
Germanisztikán gondolkodom.

2023. dec. 17. 06:20
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Mit értesz piacképesség alatt?

El lehet velük helyezkedni, más kérdés, hogy olyan helyen-e, amire vágysz.

2023. dec. 17. 06:57
 2/7 anonim ***** válasza:
33%
Annyit érnek, mint egy érettségi nyelvtudással, azaz ha jól nézel ki, felvehetnek titkárnőnek valami jobb helyre, máskülönben várnak az SSC-k, meg a Meki, Burger King, Starbucks stb.
2023. dec. 17. 07:03
 3/7 anonim ***** válasza:
14%

Semmi jelentősége nincs.

Ma már nem nagyon számít a papír, inkább a képességek, a gyakorlat, és a valós tudás.

Teljesen mindegy hogy miről van papírod, inkább az számít, hogy mit tudsz.

Persze, jó ha van valami felsőfokú papírod, de onnantól nagyjából darab-darab.

2023. dec. 17. 09:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3. “Teljesen mindegy hogy miről van papírod, inkább az számít, hogy mit tudsz.”

Valahol azért megnyugtat, ha az altatóorvosomnak orvosi diplomája + szakvizsgája van… és önképzett mérnökök által tervezett repülőre se annyira szívesen ülnék fel.

2023. dec. 17. 12:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3: az állításaiddal két probléma van:

- munkára való jelentkezésnél igenis számít a papír sokszor. Nem mindenhol, de vannak olyan pozíciók, ahol egy egyórás interjú keretében sem teljesen lehet felmérni az illető tudását. Szakmai tapasztalat hiányában meg végképp problémás ez, ezért a munkáltatók, ha megtehetik, kényelmi szempontból a papír alapjá előszűrnek.

- a közhiedelemmel ellentétben igenis vannak hasznos képzések, tehát a "mit tudsz" némileg korrelál a papírral

2023. dec. 17. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Jártam nyelvszakra fél évet, mivel tanáris voltam, 2-re is egyszerre. Nálam több oka is volt, hogy otthagytam. Ha később továbbmész fordítónak vagy tolmácsnak, vagy magánórákat adsz és összegyűlik annyi diákod, hogy meg tudsz belőle élni, vagy ha valami ritkább nyelvről van szó (mondjuk a német nem az), akkor jó lehet, de egyébként szerintem nem sokat ér. Rengeteg irodalom, művtöri van, az első félévben/félévekben még van nyelvfejlesztés, de egyébként nyilván nem erről szól és nem igazán mész annyira sokra azzal, hogy mondjuk német irodalmat tanulsz... Persze ha érdekel, az más kérdés, de hacsak nem tanárnak vagy fordítónak/tolmácsnak mész utána, akkor nem nagyon fogsz konkrétan a diplomádhoz kapcsolódó munkát találni.
2023. dec. 18. 17:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha hiány nyelv, és tényleg megtanulod a nyelvet, lehet. Én koreai-kínai szakos voltam, van egy ismerősöm aki cseh szakos volt és azzal tolmácsol.

Némettel-angollal viszont sok mindenre nem fogsz menni. Angollal még a műfordító továbbképzés esetleg..

2023. dec. 19. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!