Reggel 6-tól este 6-ig dolgozok. Viszont érettségizni szeretnék, milyen lehetőségeim vannak?
És van is célod az érettségivel?
Tehát lenne vele olyan munka amit tudnál végezni?
Ha van elképzelésed, akkor ne add fel, hajrá!
És ne foglalkozz senkivel csak bízz magadba.
Érdemben nem tudom, hogy működik az esti érettségi, én nappalin csináltam, de azt tudom, hogy ha igazán szeretnéd sosem késő elkezdeni.
Én 28 vagyok és most csinálom az egyetemet nappalin.
23 évesek között néha kicsit ciki, de nem adtam fel és nem is fogom. Már nincs sok hátra. Ezt tudom tanácsolni neked is, hogy ne add fel az álmaid. Még nem késő neked sem. Egy érettségivel mindenféleképpen több leszel mint kevesebb.
Köszönöm!
Konkrét kialakult célom nincs még vele, de mindenképpen több szeretnék lenni egy szakmunkásnál.
És itt nem a szakmunkával van a bajom, nagyon jó szakma is lehetne ez, viszont szakmunkák nagy része az egészségre rámegy. Dolgoztam benne pár évet, hátamnak már most odacseszett
"Milyen lehetőségeim vannak?"
Szabadidő feláldozása, állandó tanulás amikor ráérsz.
Nem kötelező jóra érettségizni, át mehetsz full kettesel is (senkit nem fog érdekelni, csak legyen meg), később ha egyetemre mennél tegyél 1/2 tárgyból emelt érettségit.
Én is 23 vagyok, csak én tettem érettségit szakgimibiben, ami mellé szakmát is kaptam, majd utána 2 évet szakmunkásba jártam estin, mellette nyomtam az alkalmi melót, aztán mióta végeztem csavarogtam erre-arra. Jártam iskolába Debrecenbe, Mezőkövesdre, Mezőkovácsházára, Miskolcra/laktam is ezek közül pár helysn/, szereztem egyelőre négy szakmát, most meg felvettek levelezőre egyetemen Győrben. Hát, nem volt más választásom...oda költöztem. :D De még most passzívon vagyok, mert nyomom a melót/a munkám miatt is sokat utazok, nem fix helyen vagyok/, de már nem sokáig. Januárban váltok valami kényelmesebb helyi munkára. Nekem is az volt a célom ezzel a munkával, hogy tudjak félretenni, befektetni, stb. A saját autó elérése már sikerült, a befektetéseket meg nemrég kezdtem, illetve tettem félre az egyetemre is, meg ugye a szakmám megszerzéséhez is kellett pénz. Majd ha úgy alakul, akkor még nem sokára egy olcsó ingatlant szeretnék/erre vannak módszereim, amik legálisak/.
Röviden: Semmi nem lehetetlen, én is tudom hogy a szakmunka kinyírja az embert. Nekem is van burkoló szakmám is, mégsem dolgozom benne, mert van nekem attól kényelmesebb szakmám is nem is egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!