Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova szoktátok tenni a nem...

Hova szoktátok tenni a nem használt jegyzeteket, ami még lehet, hogy kell de nem biztos?

Figyelt kérdés

Most ez az 5. félévem, tehát 5 félév anyagával van tele a szoba.

Nem nagy szoba. Van 1 íróasztalom meg 1 kisebb polc a falon és nem kevés jegyzet, füzet, feladatgyűjtemény és még egy kis jegyzet.

Kidobni, messzire rakni nyílván nem szeretném mivel van olyan tárgy ami a másikra épül és néha fel kell lapozzam, meg jövőre lesz az államvizsga és a tételeket ezekből a jegyzetekből (is) kell kidolgozni. Ezért nem szeretném felvinni a padlásra, meg egyébként is sok munka volt nekem azzal. Nem akarok, hogy az egerek szétrágják, de akkor hogy lehetne ezeket tárolni?

És ha megvan a diploma? Még odébb van de ezen is gondolkoztam már, hogy akkor hova fogom ezeket "elsüllyeszteni"

Nem olyan a padlás, hogy oda bármit is lehetne tenni. Inkább csak van.

Egyenlőre bezsákolni semmiképp nem szeretném a diplomáig, mert van amikor vissza kell lapoznom 1-1 feladat, jegyzet miatt előző félév anyagait.

2023. dec. 7. 23:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első lépés amit tenni kellene: digitalizáld!

Scanneld be őket, akár csak telefonnal, a CamScanner, vagy az Adobe Scan nagyon jó alkalmazások, olvashatóan rögzítenek, rögtön PDF-be lehet menteni, utána pedig csak egy OCR-t kell rajtuk végigfuttatni (az Adobe Acrobat DC OCR-je egész jól felismeri a rondább kézírást is) és utána könnyen kereshetővé is válik.

Papír alapúan, pedig rendszerezd őket.

Első körben gondolkodj előre! Az 5. félévben azért az ember már benne van erősen a gondolkodásban a szakdolgozatát/diplomamunkáját illetően. Ha más nem legalább a tágabb témakör, vagy irány. Ezeket a témaköröket (tantárgytól függetlenül) tedd külön, maradjanak kéznél.

Második körben, oszd három részre a jegyzeteidet:

1. Ezt biztosan fel akarom használni a szakdogához.

2. Talán fel fogom használni.

3. Biztos, hogy nem fogom felhasználni.

A harmadik kategória már mehet is a zsákba/dobozba.

Maradt a jegyzeteid 66%-a.

Harmadik körben, a megmaradt jegyzeteidet priorizáld laponként/fejezetenként 4 szinten:

1. 100%, hogy kelleni fog végzésig.

2. Nagy a valószínűsége, hogy kelleni fog.

3. Nem valószínű, hogy kelleni fog. / Ezt már fixen megtanultam, csak biztonságérzet miatt tartom meg a jegyzetet. / "Van amikor vissza kéne lapoznom."

4. 100%, hogy már nem fog kelleni végzésig.

A lényeg, hogy a 4 szint egyenlő legyen, és bíráld felül a második kört, lehet, hogy el tudsz rakni olyan jegyzeteket, amikre első körben még azt mondtad, hogy kelleni fog a szakdogához, de második átfutásra mégsem. Tehát a megmaradt jegyzetek 25%-a legyen egy kategória. A 3. és 4. kategóriát nyugodtan zsákold/dobozold el. Azokra valójában nincs szükséged papír formájában, ha valami miatt tényleg kellenének, ott lesz már digitalizálva.

Maradt az első kettő kategória. Ez az összes jegyzeted egyharmada. Ez az, amit valóban érdemes kéznél tartani papíron, legalábbis azoknak, akik nem teljesen digitális típusok és nem elég nekik, ha a fontos információk is csak gépen vannak. Ezekhez még hozzá tudsz írni, vizuálisan/fizikálisan rendezgetni, rakosgatni, "ollózgatni" a szakdogánál.

2023. dec. 8. 00:00
 2/9 anonim ***** válasza:
20%
Soha az életben nem fogod elővenni őket miután levizsgáztál a tárgyból. Kövi kertipartyn rituálisan áldozd fel gyújtósnak. Én is évekig megtartottam őket, a kanapé ágyneműtartója tele volt ezekkel.
2023. dec. 8. 05:28
 3/9 anonim ***** válasza:
64%

Nálam is hasonló a helyzet én felsuvasztottam őket a szekrény tetejére össze van keverve tárgyanként, tehát nem nagyon használható, de nem mertem kidobni.

Egyetem után majd kidobom

2023. dec. 8. 07:39
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Az első borzalmasan jó választ írt. Nem tudtam, hogy nekem erre szükségem van, de te jó Isten, nagyon nagy van!! Úgyhogy megvan mit fogok csinálni két rúd bejgli között, köszönöm :)

Nekem eddig szekrényben, ágyneműtartóban voltak, nagyjából félévek szerint rendszerezve, ha kellett valami előtúrtam. Az alapozó tárgyakból már sok mindent eladtam.

2023. dec. 8. 12:21
 5/9 A kérdező kommentje:

Gondolkoztam már én is a szkennelésen, de a teló memóriám is megtelt.

Bár gondolom, hogy az applikációval azért tudok szkennelni aztán elmenteni mappába

Mondjuk nem ártott volna ha ezt minden félév végén teszem meg és nem az 5. félévben, de valóban nem árt digitalizálni

2023. dec. 8. 14:05
 6/9 anonim ***** válasza:

A szkenneléssel igen, alapjában véve a fájlok a telefonra kerülnek. De azokat utána egyszerűen átrakod gépre, vagy valamilyen felhőtárhelyre, ha el akarod érni telefonról is.

Egyetemistaként például kell legyen o365 hozzáférésed, egy alap mennyiségű OneDrive tárhellyel. Oda nyugodtan fel lehet tölteni, ha már sulis anyag. Azt pedig eléred mind gépről, mind telefonról.

Még esetleges képekkel, illetve az OCR miatti növekedéssel számolva is, egy PDF fájl oldalanként kb. 1MB. Azzal tudsz számolni.

A tanulói fiókokhoz tartozó OneDrive pedig 1TB. Tehát 1.000.000 oldalig jó vagy.

#1 voltam.

2023. dec. 8. 15:42
 7/9 A kérdező kommentje:

A Teams-re gondolsz a 365 alatt?

Vagy az offce-hoztartozik az és a teams hozzáférésemmel tudok belépni?

Valami ilyesmim van igen.

Őszintén szólva nem szoktam a sulis teams fiókomat használni,csak ha a tanárok kérik, hogy oda kell feltölteni valamit, mert az online nekem nagyon lassú és nem is szeretem hogy mindenki látja az én dokumentumaim (beadandó, ppt)

Mindig félek, hogy valamit letörölök vagy bármi...

(volt egy incidens, hogy tanár feltett valamit, hallgató megnyitotta, letöltötte és valamiért azt mutatta, hogy xy hallgató módosította, pedig nem írt bele semmit csak letöltötte és megnézte de valamiért úgy jelezte hogy "szerkesztette" tanár nagyon kiakadt ...... ezért félek mindig a teams-től na meg nem is szeretem hogy a dokumentuaimat nézik...)

Az azztalit le sem töltöttem mivel nem szeretem nem hazsnálom csak amikor nagyon muszáj az online lassú....

2023. dec. 8. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:

A fiók maga az ugyanaz, igen.

Amikor a sulin keresztül megtörténik a fiók igénylése, akkor kapsz egy hallgatói e-mail címet.

pl. XY@o365.u-szeged.hu ; vagy XY@student.elte.hu ; stb.

Fel kell menni a [link] oldalra, és ott (ha be vagy jelentkezve akármilyen másikkal, akkor kijelentkezni, utána) belépni a sulis e-maillel.

Ez a OneDrive felület és tárhely csak a tiéd, senki más nem látja. Sem tanárok, sem az egyetemi rendszergazdák, sem más tanulók.

Amelyikkel neked problémád lehetett, az a Teams-ben megosztott fájlok. Az azért becsapós, mert bár a OneDrive-ba is lementi a Teams-es fájlokat, de azok szintén a saját példányaid lesznek, csak másolatok. A megosztott fájlok a SharePoint-ba kerülnek (hasonló a OneDrive-hoz, csak sima tárolás helyett kifejezetten megosztásra és közös szerkesztésre van), nem a OneDrive-ba.

Ha valamit a OneDrive-ba töltesz fel, azt addig nem fogja senki más látni, amíg szándékosan egy külön művelettel (nem lehet "véletlenül", mert meg kell adni az illető e-mail címét, vagy kiválasztani egy névjegyzék csoportot) meg nem osztod.

2023. dec. 8. 18:54
 9/9 A kérdező kommentje:

Akkor tudok magamnak csinálni saját o365 belépési fiókot?

Vagy használhatom a saját privát email-emmel? Nem az egyetemivel?

Én a teams csoportba töltöttem fel amit lát mindenki aki benne van az adott tárgy csoportjába

(tanárok, hallgatók)

2023. dec. 8. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!