Jobban fogok beszélni angolul ha este nem kapcsolom ki a TV-t és amég alszok addig nyomja az angol szöveget? Hatásos?
Sok ilyen sztorit hallottam, hogy a tananyagot alvás közben magnóról hallgassuk, és reggeljre már tudjuk.....Ez tök jól hangzik de sajnos nem igaz, ennyire nem egyszerű ez a tanulás.
Azonban a tanulás szempontjából az alvás nagyon fontos, hiszem amit aznap megtanultál, azt alvás közben dolgozza fel az agy.
Petranova
Így van, meg lehet próbálni, de az biztos, hogy nem pótolja a tudatos tanulást. A másik meg az, hogy ha a brit angolt tanulod, akkor elsősorban a BBC-t hallgasd. Nem mintha "rossz" lenne a CNN, csak ott az amerikai angolt beszélik, és nem szerencsés, ha valaki keveri a kettőt.
-falcon-
Láttam a Discovery-n egy erről szóló adást.
Úgy kisérleteztek, h egy hölgy--aki eddig semmit nem tudott a fociról- mellé helyeztek egy CD lejátszót és amig aludt, egész éjjel bőgettek egy fociról szóló Cd-t. Persze ez a cd többször lejátszódott az éjszaka során, a hölgy reggel mégse tudott egy fikarcnyival se többet, mint azelőtt.
Talán neked segitene, mert h egy nyelvről van szó....nem tudom...csak gondoltam leirom ezt ide:)
Ja meg egy amgol könyvet tegyél este a párnád alá. Tuti bejön! ;]
XDDD
NEM fogsz jobban beszélni angolul.
Vannak módszerek, amelyek a relaxációs, illetve alfa állapotban történő "tanulásra" épülnek, de ez két dolgot jelent:
1) nem alvó! állapotban van a diák, hanem alfában (relaxál)
2)előtte, utána éber állapotban, tudatosan tanul - a relaxációs módszer csak segít GYAKOROLNI, elmélyíteni a tudást.
De ehhez nem szabad elaludni :)
üdv, egy angol szakos nyelvtanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!