Egyetemi jelentkezés előtt állok és az alábbi 3 szak tetszett meg a legjobban. Melyik szak érné meg legjobban elvégezni és miért?
A 3 szak:
- Logisztikai mérnök (BME - KJK)
- Könnyűipari mérnök (Óbudai Egyetem - RKK)
- Ipari termék- és formatervező mérnöki (BME - GPK / vagy Óbudai Egyetem akár)
+ Ha valaki a szakmában dolgozik megköszönném, ha leírná mit csinál pontosan, mennyire nehéz, monoton stb..
Minden vélemény érdekel. Akár a szakkal / Akár az egyetemekkel kapcsolatban.
Szia!
A véleményem az, hogy a választáshoz ismernünk kellene azt, hogy milyen az érdeklődési köröd. Ha ruhaipar/design, nyomdaipar/design, akkor értem a második kettő választásodat. Ha kreatív szakmában akarsz dolgozni (és kreatív/művész is vagy), akkor a 2. és a 3. opció jó választás lehet.
Ha általános mérnöki dolgok érdekelnek, és azon belül is a gyártási, menedzsment folyamatok, akkor az 1. opció (logisztika) lehet a jó választás.
BME nehéz, mivel mindkettő mérnöki szak. Alap mérnöki kompetenciákat fejleszti és vissza is kérdezik. Első két félév biztos, hogy nehéz, de teljesíthető. A másik 2 egyetemről nincs ismeretem.
Ami igaz viszont, hogy ha jó vagy a szakmádban, akkor nagyon jól lehet keresni mindegyikkel.
- Nagy nyomdában megfelelő szaktudás esetén jók a fizetések menedzsment szinten. (kis, közepes nyomdákban kevésbé)
- Fomratervezőként van aki autóiparba került, nagyon magas a fizetés, de mivel kreatív szakma, itt a tehetségtől is függ.
- Logisztikában mérnöki vonalon végtelen lehetőség van, gyakorlatilag az összes Mo-i üzem (autóipar, FMCG, gyógyszeripar, olajipar..) és annak középvezetői szintje reális (menedzsment), átlagos mérnöki fizetés, speciális területen pedig átlagon felüli (Pl. Business Analyst pozícióban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!