Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék sebész lenni nem késő?

Szeretnék sebész lenni nem késő?

Figyelt kérdés
Sziasztok 31 éves vagyok, több műtéten estem át az elmúlt időszakban de nagyon megtetszett ez amit csinálnak a sebészek sokat beszélgettem az ott töltött idő alatt az ápolókkal is. A kérdésem hogy ennyi idősen nem lenne késő sebésznek tanulni? Jelenleg az érettségit csinálom, szakmám szerint masszőr vagyok

2023. nov. 12. 11:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
De késő!
2023. nov. 12. 11:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Első megindokolnád?
2023. nov. 12. 11:54
 3/11 anonim ***** válasza:
61%

Ennyi idősen te már soha nem leszel sebész!!

Jelenleg az érettségit csinálod. Utána felvételt kell hogy nyerjél az Orvosi egyetemre, aminek az elvégzése, 5-6 év, plusz a rengeteg gyakorlat és folyamatos tanulás. Talán 45-50 éves korodra össze jöhet.

2023. nov. 12. 12:32
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
6 év egyetem, utána 3-6 év a szakvizsga...
2023. nov. 12. 12:53
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
Nem késő, csak nagyon macera lesz. Az orvosi csak nappalin van, 6 év, addig miből fogsz élni? Ha van saját lakásod (nem bérled) talán még megoldható diákmunkával, albérletet biztos nem fogsz tudni fenntartani, már ha kapsz egyáltalán, mert a legtöbb bérbeadó munkáltatói igazolást kér.
2023. nov. 12. 13:15
 6/11 A kérdező kommentje:
Van saját lakásom, és a férjem is mindenben támogatna így az anyagi részével sem lenne gond
2023. nov. 12. 14:13
 7/11 anonim ***** válasza:
48%

Ez egy fellángolásnak tűnik, amibe nem gondoltál bele. Ha 31 évesen még érettségid sincs, akkor miből gondolod hogy egy 80 fölötti biosz-kémiát összehoznál?

A férjed támogatására meg ne alapozz, mert lehet hogy csúsznál, félévente több mint egy millió a tandíj, stb.

Szakvizsgával, csúszás nélkül 12 év tanulás lenne. És sebésznek nem alkalmas mindenki, általában a legjobbak mennek annak. Vagy úgy ámblokk orvosnak, nem vesznek fel akárkit, főleg most hogy szóbeli is lesz. Nem hiszem hogy előny lenne a korod.

Szóval szerintem ez teljesen felejtős a te esetedben.

2023. nov. 12. 16:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Az higy 31 évesen nincs érettségim az nem hiszem hogy bármit is elárul rólam, elég jók a tanulmányi eredményeim, hamarosan érettségizek és emelt bioszt és kémiát tanultam aminek az eredménye kitűnő. Az hogy számíthatok e a férjemre azt szintén én tudom csak, és nekem is van félretéve pénzem szerencsére nem is kevés, ha a férjem nem lenne akkor is tudom finanszírozni. Itt a kérdés nem erre irányult, a tanuláshoz is a hozzáállásom most már más mint annak idején volt és akkor is tanultam volna ha a lehetőségeim adottak lettek volna de sajnos nem voltak.
2023. nov. 12. 20:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Kiírtál egy kérdést, és szerintem a lehető legjobb válaszokat kaptad rá, de én úgy veszem észre, hogy te ezeket nem igazán értékeled. Az utolsó kiírásod, csak a veszekedésről és némi egoról szól.

Miért írtad ki a kérdést, amikor már előtte eldöntötted a választ?

További szép estét!

2023. nov. 12. 20:45
 10/11 A kérdező kommentje:

Eszem ágában nincs veszekedni, csak nem szeretem ha úgy ítélnek meg bizinyos dolgokat hogy nem kérdezik meg elötte....lásd a férjem hozzáállása vagy az anyagi helyzetem, igazából minden adott hozzá hogy meg tudjam csinálni a kérdésem a korom miatt volt hogy kb 7 év kire elkezdhetnék rezidensként dolgozni, és addigra ugye már 38 éves leszek nem fognak e komolytalannak tartani vagy egyáltalán felvesznek e kórházba dolgozni így hogy nem 20-25 évesen megyek. Nyilván közben is folyamatosan fejleszteni kell majd magam.

Az is megfordult a fejemben miután első sorban a műtőben szeretnék dolgozni (tudom hogy nem csak ott kell) hogy ha műtős szakasszinsztenst végezném el. Tény hogy későn érő típus vagyok, annak idején a buli fontosabb volt a tanulásnál, de most a tanulás fontosabb mindennél, és a férjem ennek örül is. Ő is folyamatosan képzi magát. Ami biztos hogy az egészségügy felé szeretnék tovább tanulni és ha esetleg a sebészet már nem is tud szóba jönni valamilyen szinten a sebkezelés ami engem vonz.

2023. nov. 13. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!