Szeretnék sebész lenni nem késő?
Ennyi idősen te már soha nem leszel sebész!!
Jelenleg az érettségit csinálod. Utána felvételt kell hogy nyerjél az Orvosi egyetemre, aminek az elvégzése, 5-6 év, plusz a rengeteg gyakorlat és folyamatos tanulás. Talán 45-50 éves korodra össze jöhet.
Ez egy fellángolásnak tűnik, amibe nem gondoltál bele. Ha 31 évesen még érettségid sincs, akkor miből gondolod hogy egy 80 fölötti biosz-kémiát összehoznál?
A férjed támogatására meg ne alapozz, mert lehet hogy csúsznál, félévente több mint egy millió a tandíj, stb.
Szakvizsgával, csúszás nélkül 12 év tanulás lenne. És sebésznek nem alkalmas mindenki, általában a legjobbak mennek annak. Vagy úgy ámblokk orvosnak, nem vesznek fel akárkit, főleg most hogy szóbeli is lesz. Nem hiszem hogy előny lenne a korod.
Szóval szerintem ez teljesen felejtős a te esetedben.
Kérdező.
Kiírtál egy kérdést, és szerintem a lehető legjobb válaszokat kaptad rá, de én úgy veszem észre, hogy te ezeket nem igazán értékeled. Az utolsó kiírásod, csak a veszekedésről és némi egoról szól.
Miért írtad ki a kérdést, amikor már előtte eldöntötted a választ?
További szép estét!
Eszem ágában nincs veszekedni, csak nem szeretem ha úgy ítélnek meg bizinyos dolgokat hogy nem kérdezik meg elötte....lásd a férjem hozzáállása vagy az anyagi helyzetem, igazából minden adott hozzá hogy meg tudjam csinálni a kérdésem a korom miatt volt hogy kb 7 év kire elkezdhetnék rezidensként dolgozni, és addigra ugye már 38 éves leszek nem fognak e komolytalannak tartani vagy egyáltalán felvesznek e kórházba dolgozni így hogy nem 20-25 évesen megyek. Nyilván közben is folyamatosan fejleszteni kell majd magam.
Az is megfordult a fejemben miután első sorban a műtőben szeretnék dolgozni (tudom hogy nem csak ott kell) hogy ha műtős szakasszinsztenst végezném el. Tény hogy későn érő típus vagyok, annak idején a buli fontosabb volt a tanulásnál, de most a tanulás fontosabb mindennél, és a férjem ennek örül is. Ő is folyamatosan képzi magát. Ami biztos hogy az egészségügy felé szeretnék tovább tanulni és ha esetleg a sebészet már nem is tud szóba jönni valamilyen szinten a sebkezelés ami engem vonz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!