Minek kell tanulnom, hogy hotel igazgató lehessek?
Figyelt kérdés
2023. nov. 11. 20:18
1/9 anonim válasza:
Kereskedelmi és vendéglátóipari főiskola
Van Pesten(Alkotmány utca)
Szolnokon
Székesfehérváron , Siófokon (Kodolányi)
2/9 anonim válasza:
A legjobban szerintem pénzügy-számvitellel jársz. Nagyon fontos, hogy jól értsd a pénzügyeket, főleg, ha vezető szeretnél lenni.
3/9 anonim válasza:
A turizmus-vendéglátás alapszakot célszerű elvégezned, esetleg utána a turizmus menedzsment mesterszakot is. De hacsak nincs egy rokonod vagy ismerősöd, aki hoteltulajdonos, arról ne is álmodj, hogy végzés után rögtön vagy rövid időn belül hoteligazgató lehetsz. Végig kell járni a szamárlétrát, először recepciósként, beosztott ügyintézőként vagy középvezetőként egy hotelban, aztán ha jól megy minden, és elégedettek veled, akkor a feletteseid nyugdíjba vonulásakor vagy felmondásakor lehet esélyed az adott hotelben, vagy esetleg egy másik hotel álláspályázatán a hosszú tapasztalat birtokában följebb lépni. Ha nem egy kis, 5 szobás családi panzióról beszélünk, hanem egy valódi hotelről, akkor szerintem legjobb eseben is reálisan azzal számolhatsz, hogy legalább 40 éves leszel, mire igazgató lehetsz.
4/9 Rosza Pál válasza:
Először be lkell lépned a Fidelitaszba, majd ott aktívkodni. Néhány év múlva országgyűlési képviselő leszel és egy-egy átszervezéskor, ha jó helyen vagy, akkor egész szállodaláncot is megkaphatsz.
5/9 anonim válasza:
Elvègzel egy vendéglátóipari szakközepet akkor már a minimum végzettség (nem tudás) birtokában vagy legalább,és nyitsz egy hotelt és mindenki úgy táncol ahogy te fütyülsz.
Ez a leggyorsabb útja
6/9 anonim válasza:
#5: Ez a tanács csak olyanoknál működik, akiknek van a bankban hotelvásárlásra vagy hotelépítésre szánható (helyszíntől függő) minimum 50-100 milliójuk. Jelzálog alapú banki hitelt persze föl lehet venni egy ilyen induló vállalkozáshoz, de a havi törlesztőrészlet akkora lesz, amelyet képtelenség kitermelni a hotel nyereségéből. A szállodaiparba beruházni tipikusan csak egy nagyon hosszú távon megtérülő és kockázatos üzlet. Rengetegen becsődöltek már ilyesmivel.
7/9 anonim válasza:
Mondjuk én összeírnék 50 hotelt, megnézném, hogy melyikben ki az igazgató, aztán megnézném, hogy ők hogyan jutottak el oda az önéletrajzuk szerint.
8/9 anonim válasza:
#7: Ez az ötlet két okból sem életképes. Egyrészt a hoteligazgatók önéletrajza általában nem elérhető nyilvánosan. Egy hotel nem olyan, mint egy egyetem, ahol az egyetemi honlapról bárki számára hozzáférhetők, letölthetők az oktatók önéletrajzai. Másrészt pedig természetesen egy önéletrajzból nem derül ki, ha valaki hátszéllel, protekcióval kapott meg egy állást, vagy lépett feljebb a ranglétrán.
9/9 anonim válasza:
szerintem meglepődnél, ha elkezdenek rákeresni egyes igazgatókra, LinkedIn profiljára stb.
aA második állítások meg akkor az eredeti kérdést is feleslegessé teszi, hiszen ha hátszél kell, akkor tök mindegy, hogy hol tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!