Milyen irányba menjek tovább?
Ha csak a pénzért akarsz csinálni bármit is, akkor hidd el, hogy hatalmas szenvedés lesz elvégezni, majd ráadásul utána abban dolgozni.
Egyébként ha a matek mellé feltornázod a fizikát ( rengeteg ingyenes angol nyelvű, komplett kurzus van fent neten ) akkor bármilyen mérnöknek elmehetsz, nyilván járj el adott egyetem adott publikus rendezvényeire hogy megtaláld, mi való neked.
Azzal viszont kalkulálj, hogy még ha szereted is a matekot, az egyetemi matek ( ha nem tartod a lépést ) nagyon hamar ki tud csinálni.
A kérdésedben felvetett egyetemek között nem szerepelt például a Miskolci Egyetem ( annak is a mérnöki képzései ), ahol igaz építész nincs, de sok olyan van ami baromi izgalmas, álomfizut ad már kezdőként, valamint csak ott lehet tanulni.
Nézz körbe, járj nyílt napokra, kérdezgess itt-ott, és meg fogod találni amit szeretsz. Ne keseredj majd el, ha az első pár félévben az egyetem úgy érzed, hogy ez nem neked való mert sosem fogod tudni elvégezni. Sokan itt bukják el, pedig ha beleteszed a melót akkor nagyon hamar ki lehet törni.
Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg számomra nem a pénz lesz a döntő(elsősorban), hanem hogy mi az amit szeretek és szívesen tanulok/csinálok majd. Ezért is írtam ide, hogy már tapasztalt emberek megosszák, hogy mit gondolnak erről.( nem egy mesterséges intelligencia rendszer válaszára vagyok kíváncsi, felvi.hu...)
A rajzolással nincs bajom és szerintem elég jó is vagyok benne, viszont hallottam olyan egyetemeket ahol gyakorlati munkát is be kell nyújtani.( esetleg aki már csinált ilyet ez mennyire teljesíthető? Egyedül teljesen ki lehet maxolni vagy inkább kérjem egy tanárom segítségét?)
A villamos, info vagy mechatronikai mérnök pálya nem az én világom.
Köszi a Miskolci Egyetemet utána nézek.
"hallottam olyan egyetemeket ahol gyakorlati munkát is be kell nyújtani.( esetleg aki már csinált ilyet ez mennyire teljesíthető? Egyedül teljesen ki lehet maxolni vagy inkább kérjem egy tanárom segítségét?)"
1. Ha léteznek ilyen egyetemek, akkor nyilván teljesíthető.
2. A hallgatók többsége nyilván egyedül maxolja ki, nem tanár segítségével, hiszen jóval több hallgató van, mint tanár, vagyis igen, ki lehet maxolni egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!