Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik sulit/szakmát válaszam?...

P1tyesz kérdése:

Melyik sulit/szakmát válaszam? SOS

Figyelt kérdés

Nem tudok dönteni a jövőmmel kapcsolatban. Tudom ez elég gáz, de nem tudok düllőre jutni. Több lehetőséget is felvázoltam magamnak, de szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy mit dolgozzak a jövőben, merre kezdjek karriert építeni.

Első sorban IT FOKSZ-ra gondoltam Kecskeméten a Neumann János fősulin, de félek a matektól nagyon, mert középsuliban se volt erősségem. De ha felvennének akkor viszont szorgalmasan gyakorolnám a középiskolás anyagokat hogy valamilyen alapot összehozzak mire szeptember lesz. Proginfóra vagy Mérnökinfóra gondoltam.

Annyi fórumot, cikket, bejegyzéseket olvastam ezekről az utóbbi két hétben hogy már nem tudom mi az igaz. Valaki azt írja szimpla logikus gondolkodás, valaki szerint kell a matek majd a gyakorlatban is, valaki szerint nem kell matek, valaki azt állítja elhasal mindenki az egyetemi matekon. Nem tudom el dönteni mert egyenesen arányosak a válaszok.

Másodiknak egy diszpécser/fuvarszervező tanfolyamra gondoltam, ami szintén irodai, viszonylag kényelmesebb munka.

Nem utolsó sorban viszont autó mechatronikára, azon belül elektronikára szakosodva gondoltam elhelyezkedni, és tanfolyamot csinálni ami 1 éves, csak mert szeretek hobbi szinten autókat szerelni, javítani, szervizelni.

De viszont nagyon vonz a Home office, és a tiszta irodai munka környezet is.

25 vagyok közepes érettségivel, kissebb tanfolyamokkal és egy erős közepes angol nyelvvizsgával. Szorgalom, kitartás az lenne. Minden tanfolyamot/sulit levelezőn tudnám megcsinálni.

Nagyon szépen köszönöm hogy végig olvastad, és köszönöm a tanácsokat előre is!

2023. nov. 7. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
első tanács: ne foksz képzést keress, mert nehéz lesz találni. Foszk a rövidítés, amit keresel.
2023. nov. 7. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Az elsőt választanám, a foszk-ot.
2023. nov. 7. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Magántanárral és napi 1 óra keszulessel a matek nem lesz nehez
2023. nov. 7. 21:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Napi több órát tudnám és akarom is gyakorolni a matekot, csak a háttér nincs meg. Mateking-et néztem, hogy egész jó oktató anyagaik vannak, illetve az interneten is tanulnék, gyakorolnék. Van másik nehéz tárgy ami hasonló nehézségekkel bír a szakon?
2023. nov. 9. 21:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Mateking jó, az alapokat jól elmondja. Én gépészmérnökin vagyok az ELTE-n, nálunk a házikat a Webwork nevezetű oldalon adják ki. Annyiszor csinálhatjuk meg a matek a házikat, ahányszor akarjuk, szóval könnyű begyakorolni az egészet. Meg a korábbi ZH-k fel vannak töltve a netre, szóval megcsinálod egy tanárral és orrba szájba gyakorlod. Nekem nagyon kimaradtak a matek alapok, mert a középsuliban mindig a telóm nyomkodtam, aztán simán megvan a matek. Gyakorlás és menni fog.
2023. nov. 9. 22:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat! :) Én is ugyan ebben a cipőben vagyok.
2023. nov. 13. 14:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Külföld.
2023. dec. 22. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!