Mérnöki vagy gazdasági képzés ?
Ha egyformán szereted a kettőt, és egyformán jó is vagy bennük, érdemes lehet megnézni, milyen munkalehetőségek vannak az egyetem elvégzése után, és melyikkel mennyit lehet keresni.
Elég tágan fogalmaztál a "mérnöki vagy gazdasági"-val, de fontos lehet még így az AI megjelenésével azt is számításba venni, hogy melyiknek mennyi jövője van.
De egyébként egyszerűen csak beírhatod az egyiket, és ha az első néhány félévben kiderül, hogy inkább a másik a te utad, váltasz.
Milyen mérnök? Milyen közgazdász? Nagyon nem mindegy!
Mérnöki vonalon ami megéri, az a Mérnökinfo, villamosmérnök, esetleg mechatronikai vagy gépészmérnök. Az összes többi mérnöki szak nagyon alul van fizetve, munkát is nehéz velük találni.
Közgazdász vonalon ami nagyon megéri, az a gazdaság és pénzügy matematikai elemzés. Osztatlan képzés, tehát nagy elköteleződés kell hozzá, és jó matektudás. A pénzügy és számvitel is egész jó, esetleg gazdálkodás es menedzsment vagy kereskedelem és marketing, ezekkel sok állás betölthető, de egy turizmus vagy HR-t én nem javaslok, mert mindenhol hátrányban vannak.
Szóval, melyik képzések tetszenek?
De amúgy a mérnök Bsc + közgazdász MSc is egy remek választás. Fordítva sokkal nehezebb. Vannak külön mérnöki képzésekre épülő mérnök-közgazdász szakirányú továbbképzések, de nagyon általános közgazdász mesterek, amikre simán mehetsz mérnökként.
Egy villamosmérnök Bsc + MBA/ Vezetés és szervezés Msc teljesen járható út.
Egy gazdálkodás és menedzsment Bsc + Villamosmérnök Msc nem fog menni.
Ezeket néztem:
Mérnökinformatikus
Gazdaságinformatikis
Logisztikai mérnök
Energetikai mérnök
Nemzetközi gazdálkodás
Kereskedelem és marketing
Vállalati pénzügyek
Üzleti adattudomány
Gazdálkodási és menedzsment
De a mérnöki alap és gazdasági mester összeállítás tetszik a legjobban. Gondoltam hogy fordítva nem nagyon valószínű, hogy működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!