Pszichológia szakot szeretnék tanulni, viszont nem tudom mennyire szükséges a biológia tantárgy hozzá, mert ez problémát jelenthet. Mennyire követelmény, és mennyi ismeret szükséges a bejutáshoz?
Nagyon szükséges a biológia és a kémia, biokémia.
Nézz utána a felvételi követelményeknek.
Az első nem tudom, miről beszél, nincs kémia a szakon.
A bejutáshoz nem szükséges pl. biológiából érettségizni, de elég kemények a bioszos tárgyak az egyetemen. Biztos egyetemtől is függ, meg néhány évente változnak is a követelmények, de fontos alapozó tárgyak azok, amikhez kell biosz, és rendesen számon is kérik az anyagot (legalábbis én ezt tapasztaltam).
Bejutáshoz nem fog kelleni, semelyik egyetem nem tűzi ki követelményként, hogy bioszból érettségit tegyél. Tehetsz töriből, magyarból is.
Az, hogy a szakon mennyire fog kelleni a tárgy, nagyon változó. Minket a Pázmányon szétsz*pattak vele, elnézést, de egyszerűen nem tudom szebben körbeírni azt, ami ott zajlott nekünk anatómia meg neurobiosz néven :D Viszont ez ne tántorítson el! Ha oda vesznek fel, emiatt semmiképp ne add fel az egész sztorit, mert meg lehet csinálni ezeket a tárgyakat is, csak nyilván tök fölösleges az egész, de ez nem lesz újdonság a magyar oktatási rendszerben felnövőknek. ELTE-n elvileg az agyról van szó leginkább, neurotranszmitterekről, érzékelésről, ott elvileg nem kell a hát izmait latinul bemagolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!