Pázmányon tényleg vannak vallásos tárgyak és azokból zh k is?
Volt Pázmányosként szívesen válaszolnék a kérdésre, de ha így állsz hozzá, nem.
Nem vagyok vallásos, de ha ilyen egyetemre mész, főleg államin, akkor pár órát igazán megkérhet az egyetem.
A megoldás; nem kell sem a PPKE sem a KRE képzéseire jelentkezni.
Első éves pszichos vagyok, eddig egy vallással valamennyire kapcsolatos óránk van, heti egyszer, az általános filozófia. Ez az óra nem katalógusos, azaz a professzor nem tartja számon a hiányzásokat, így nem kötelező bejárni rá ha valaki nem akar.
A professzor felajánlott vagy 4 féle vizsgázási formát (lehet pl. ajánlott könyvből vizsgázni, beadandót írni, az óra anyagából videót vágni stb) szóval abszolút ennél a tantárgynál a legrugalmasabb a számonkérés.
Ha jól tudom minden félévben van vallással kapcsolatos tárgy de eddig ahogy láttam egyáltalán nem veszik véresen komolyan. Akit érdekel elmerülhet benne, többiek meg megírják a beadandót/vizsgát és tanulnak a többi tárgyra.
A Pázmány jogász szakon a katolikus hit alapjai, a biblia világa és a kánonjog volt, valamint választható vallásos tárgyak is.
Másodikban még tanultunk vallással kapcsolatos tárgyat, úgy emlékszem utána már nem. Valamiből írásbeli volt, valamelyikből szóbeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!