Nemzetközi tanulmányok szakra, hogyan készüljek fel?
Nemzetközi tanulmányok szakra szeretnék jelentkezni. Kínait és angolt tanulok. Van olyan tárgy amiből emelt szintű érettségit javasolnátok?
A Szegedi Tudományegyetemre szeretnék jelentkezni. Illetve még az lenne a kérdésem, hogy a diploma után hol tudnék elhelyezkedni?
Ha azt sem tudod, hogy hol tudnál majd elhelyezkedni, akkor minek mennél pont ennek az egyetemnek erre a szakára?
Előbb döntsd el, hogy mi a cél. Amíg csak annyi, hogy egyetemre járhass, addig jobb el se kezdeni, mert csak kifutsz a félévekből, miközben derengeni kezd, hogy mit is akarsz tulajdonképpen, aztán meg a gatyád rámegy...
Szegeden tanultam nemzetközi tanulmányok szakot, de egy félév után abbahagytam. Természetesen nem foglak erről lebeszélni, nekem nem tetszett, de neked lehet más a véleményed, meg azért az én évfolyamomról is többen lediplomáztak és dolgoznak. Az igaz, hogy a nyelvtudás fontos, de igazából az iskola nem tesz rá túl nagy hangsúlyt. Első félévben összesen egy szakmai angol volt.
Ezen kívül viszont ami a legnagyobb baj ezzel a szakkal, hogy mindenből ad egy kicsit. Tanultunk kommunikációt, törit, jogot, közgazdaságtant, filozófiát, politológiát, szociológiát és statisztikát is, de semmiből sem adott annyi tudást, hogy azt mondjam, én nagyon értek ehhez a területhez. Ha esetleg olyan beállítottságú vagy, szerintem érdemes lenne esetleg egy gazdasági szakot megcélozni, mert ott az angol alapfeltétel és a kínai is nagyon jól jöhet.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: angol emelttel és irodalom középpel mentem (dupláztam), szerintem ez a párosítás, és még a történelem érettségi éri meg a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!