Ha újrakezdhetnétek mit tennétek?
Akik már elvégezték az egyetemet, esetleg már régebb óta dolgoznak, karriert építettek, azokhoz szól a kérdésem.
Mindent egybevetve, pénzt, boldogságot, elégedettséget, stresszt, ha újrakezdetnétek egyetemi tanulmányaitokat akkor ma is azz tanulnátok amit akkor és amiben esetleg el is helyezkedtetek, vagy teljesen másképp csinálnátok?
Talán más szakra mentem volna, bár nem reális, mert fejben nem tartottam ott.
De lehet, hogy inkább másik mesterszakot választok.
Persze, elvégeznék minden szakot. Az egyetemi évek a legjobbak abban a tekintetben, hogy az ember akkor a legszabadabb a legkisebb felelősségvállalás mellett. Egyetemi keretek között és azon kívül is egy csomó mindenben kipróbálhatja magát az ember. Miért fosztaná meg magát bárki is ettől, ha megvan rá a lehetősége???
Bár a második szakom szakterületén dolgozom, az első szakom is elvégezném, mert nagyon élveztem, sok érdekes dologban vehettem részt és sok érdekes embert ismertem meg és sok helyen jártam.
Eredetileg vegyésznek akartam menni. Végül hagytam magamat befolyásolni és másnak tanultam. Amit bánok is meg nem is... Egyrészt örülök, mert jól keresek, sokat tudok félretenni. Másrészt boldogtalan vagyok a szakmámban. És mit fogok tenni :D ? Elmegyek vegyész mesterképzésre jövőre.
Változtatnék a múlton? Tuti. De ki nem? 100% hogy vegyész irányba mennék. Nem tudok kiábrándulni a kémia világából. De sebaj. Hosszú még az élet, vagyis remélem :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!