Bursa ösztöndíjnál az intézményi és az önkormányzati pénz mindig együtt jár?
10 hónapra pályáztam és elvileg addig is kapom.
Az első 5 hónapot megkaptam tavasszal a 2. 5 hónapot elvileg most fogom, viszont a neptun-ban már 1 hete csak az jelenik meg a pénzügyek, ösztöndíj fül alatt, hogy intézményi támogatás (tehát az önkormányzati összeg nincs ott) már kezd bosszantani, hogy az miért nincs ott. TO-val,HÖK-kel próbáltam beszélni de egyszerűen elérhetetlenek.
Minden önkormányzat és iskola másképp kezeli.
Volt olyan eset, hogy az önkormányzat havonta utalt és volt olyan, hogy az iskola egyben utalta ki.
Ha az önkormányzati van elakadva akkor az önkormányzatnál érdemes érdeklődni, mert a HSZO/TO csak azt látja ki van-e utalva vagy nem (ergo amit te látsz a Neptunban).
Elmaradások szoktak lenni, ami nálam jelzésre került kiegyenlítésre.
Tavalyi félévben egyszerre jött az utalás a sulitól + önkormányzattól.
Csak azt nem értem, hogy a neptun-ban miért nem jelenik meg a kiírás, úgy mint tavaly, hogy ott volt mindkettőnek az összege.
Húzzák az időt, összevissza, nyilván egy szociális ösztöndíjat átlagban az ember nem azért pályáz meg mert nincs rá szüksége ( persze vannak kivételek, akik a szüleikkel élnek, anyja/apja vezető valahol, de képes beadni a pályázatot szoc. ösztöndíjra -.-")
Arról nem beszélve hogy október 6.-a van és szeptemebr 4-re, október 4-re van írva az utalás és természetesen még egy Ft sem érkezett. Ha már legalább a neptun-ba látnám, hogy fog érkezni megnyugtató lenne, hogy számíthatok rá .
"Ha az önkormányzati van elakadva akkor az önkormányzatnál érdemes érdeklődni, mert a HSZO/TO csak azt látja ki van-e utalva vagy nem (ergo amit te látsz a Neptunban)." Az utalást hogy látják előre?
Én a neptun-ra gondolok, ahol ki van írva a tétel előre minden hónap 4.-e körül és ott nekem jelenleg csak az intézményi van feltüntetve.
Előre nem jelenik meg a Neptunban csak akkor amikor az utalás megtörtént.
Érdemes futni mindkét helyen egy kört, mert sajnos ez ilyen. Nekem nem volt félévem, hogy ne lett volna vele valami elakadási probléma.
Nálam például olyan volt, hogy az önkormányzat elutalta az iskolának és az iskola volt elakadva. Sajnos ilyen, ezt ki kell járni :/
Remélem megtudod oldani.
3: De! megjelenik, hogy mennyi pénz és hogy melyik napokon fogják utalni.
Tavalyi félévben is februárban az 5 hónapra ki volt írva előre.
És most is ebben a félévben is kint van csak az a problémám, hogy csak az intézményi részt látom az önkormányzatit nem és tavaly láttam mind a kettőt.
És egyszerre utalták is mindig (a suli).
Nem tudom, hogy az önkormányzat nem küldte nekik a pénzt, vagy ilyenkor mivan, ugyanis azt 10 hónapra nyertem meg és a 2. 5 hónap ebben a félévben kerülne a számlámra. Szánalmas hogy 5000 Ft-ért itt kell vacakolni. Nem sok de van akinek ez is pénz, főleg hogy most 20.000 Ft lenne mert a sulitól 2x 5.000 Ft (szept-október) meg az önkormányzattól is ugyanígy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!