Esszé beadásnál forrást hányszor kell megjelölni?
Arra gondolok, hogy amikor a végén tüntetem fel a forrásokat és egy oldalról több infót szedek elég pl. annyi hogy www.index.hu vagy minden egyes információ konkrét linkjét le kell hivatkozni pl index.hu/#hópihe
; index.hu/#kismacska
Tehát fel kell tüntetni minden ilyen kis részt, hogy hol találtam vagy elég csak a végén annyi hogy index.hu?
(Nem szakdogára gondolok , ott tudom hogy a bekezdések alatt kell. Most egy beadandó esszére vagyok kíváncsi)
Az online hivatkozás formájának nézz utána, mert nem elég csak a link. Szerepelnie kell a szerzőnek, a cikk címének, az oldal címének, mikor nézted meg, mikori a cikk.)
Nálunk beadandónál valahogy meg kellett jelölni a szövegben, de elég volt annyi, hogy xy szerint... (és a végén a bibliográfiában ott volt, hogy xy mit írt.) Tehát valahogy mindenképpen látni akarta a tanár, hogy az adott rész honnan van.
Nálunk szakdogánál lábjegyzetben kellett megjelölnia forrást nem a bekezdések után.
Ez nálunk volt,lehet nálatok máshogy van.
Leírom még 1x, hogy nem szakdolgozatról van szó
Annak van egy szabályzata azt tudom.
A kérésem továbbra is az, hogy ha 1 oldalról több infót veszek elég 1x (mások hogyan szokták) feltüntetni az oldalt, vagy mindig tüntessem fel a konkrét linket #-el; ha 1 oldalról mondjuk 5 fejezetet írok..
"Az online hivatkozás formájának nézz utána, mert nem elég csak a link. Szerepelnie kell a szerzőnek, a cikk címének, az oldal címének, mikor nézted meg, mikori a cikk.) " Dehogynem elég! Nem világmegváltó beadandót írok, hanem egy 15 oldalas esszét. Nem kell szerző, elég a link csak azt nem tudom, hogy 1x kell szerepeltetni az oldalt vagy többször ebben az esetben
Bocsánat akkor valamit félreértettem.
"Nálunk beadandónál valahogy meg kellett jelölni a szövegben, de elég volt annyi, hogy xy szerint."
Pl. az index hópihe cikke szerint. És ezt minden esetben. Olyan nem volt, hogy # jellel kellett.
A végén kellett a forrásnál mindegyiket felsorolni. Pl. Index.hu/kismacska, index.hu/hópihe (tehát nem volt elég egyszer az index. hu.)
Remélem most már jó a válaszom.
Köszönöm szépen
A #jelet nem én írom oda, hanem ahogy azt a részt kimasolon mondjuk az index oldalról
Ugye a link automatikusan oda teszi hogy index.hu/#kismacska
És ezt nem tudtam hogy minden egyes részt így ki kell másolni vagy csak index.hu fő oldal kell
Ja értem.
Nálunk kellett sőt még az is, hogy mikor néztem. (Még egy 3 oldalas beadandónál is.)
#5 A tanár külön kérte, hogy ne legyen bekezdésenként lehivatkozva, ugyanis nem szükséges. Elég a dolgozat végén megjelölni a forrásokat és nem minden szakasz után
(3 oldalas beadandónál ... gondolom nem 1 oldalról nézted az adatokat. Most ha én 10 oldalról nézem a 3 oldalhoz az anyagokat mindig írjam ki a 10 linket meg hogy mikori a forrás azzal telik be az esszé... )
Az (mondjuk) index.hu-t nem csak kiírom, hanem belinkelem rendesen " https:// "... csak szerintem hülyén néz ki az a forrásnál, hogy index.hu#kicsmacska ;index.hu#kiskutya ;index.hu#kismalac, index.hu#kiskacsa tehát érted az oldal végülis ugyanaz csak az oldalon belül vannak részek ahova "bemegyek"
(3 oldalas beadandónál ... gondolom nem 1 oldalról nézted az adatokat. Most ha én 10 oldalról nézem a 3 oldalhoz az anyagokat mindig írjam ki a 10 linket meg hogy mikori a forrás azzal telik be az esszé... )
Nekünk ebben az esetben hivatkozni kellett lábjegyzetként. Lényeg, hogy mindig, mindent meg kellett jelölni egy kis beadandóban is. (Mint a szakdolgozatnál.) Mindent tudnia kellett a tanárnak, hogy honnan van és hol keresse.
Nekünk szakdogában sem lábjegyzetbe kell írni, hanem az adott szakasz után. Úgy szerintem sokkal jobb és egyértelműbb is hova tartozik, mert ha teszem fel 1 oldalra írok 3 forrásból, akkor lábjegyzetbe beírom a linket, de nem biztos, hogy tudja hova tartozik. Ha meg alatt van a hivatkozott forrás érthető.
(Remélem érted, hogy értem ^^.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!