Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így le lehetne érettségizni,...

Így le lehetne érettségizni, továbbtanulás szempontjából?

Figyelt kérdés

Külföldön élek és beszélgettem telefonon pár iskolai igazgatóval, mik a céljaim, miért akarom stb. Ők mondták, hogy náluk csak esti oktatás zajlik. Szóval heti 2 nap be kell járni. Nálam ez így elég problémás lenne így 1000+ km-ről. Ajánlották a távoktatást, mint egy aktuális lehetőség. Nézegettem neten és valahol már lekéstem vagy már nem indítanak képzést. Egyedül a "Tempus" iskola ami talán egyedüli lehetőség.

Továbbtanulás szempontjából kell az érettségi. Ilyes fajta képzés után lehet egyetemre jelentkezni? Lehet felsőfokú tantárgyakat választani ennél a képzési formánál? Érdemes ebben gondolkodni, vagy inkább adjam fel az álmaim?

2023. szept. 29. 22:08
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
magyarországon szeptember 1.én kezdődik a tanév... erre az évre már mindenhez késő van. amúgy nem értem, kimentél nyolc osztállyal gyárba németországba, vagy ilyen szerencsétlen szlovák vagy román ember vagy, aki az állampolgárságához tartozó nyelvet sem beszéli, és kibukott tizedikben? miért nem opció hogy otthon mész iskolába?
2023. szept. 29. 23:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet felsőfokú tantárgyakat választani ennél a képzési formánál?"

Felsőfokú tantárgy? Az mit jelent?

Gimnáziumban nem te választod a tantárgyakat, hanem a Nemzeti Alaptanterv szerint állítják össze a tanárok.

2023. okt. 1. 06:55
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 bocs rosszul fogalmaztam, már este volt. Úgy értettem egy tantárgyból emelt szintű érettségi.
2023. okt. 2. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Estin nem igazán vannak emelt tárgyak ha jól tudom (legalábbis a sulimban, ahol lehetett így felnőttoktatasban érettségizni csak angol volt, de az sem minden évfolyamon)

De hol élsz, miért magyar rendszerben akarsz érettségizni, mik a terveid? Hátha én vagy más tudna ajánlani neked egy használhatóbb opciót

2023. okt. 2. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!