Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyes mellett könnyen elvégezhe...

Gyes mellett könnyen elvégezhető hivatás a kozmetikus technikus?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Szeretnék szakmát váltani.

Óvodapedagógus vagyok, azonban azt érzem sok-sok okból kifolyólag, hogy nem szeretnék többet óvodában dolgozni.

A kozmetikus hivatás engem érdekel. Legszívesebben gyantáznék, arcot tisztítanék, szempillát raknék, sminkelnék. Ezek engem igazán vonzanak.

Sok továbbképzés is van, ami számomra különlegesnek hangzik, ilyen a fül lyukasztás fülbevaló miatt.

Őszintén (remélem, hogy ez nem gond), de vannak területek, amik tőlem távol állnak, mint a lézeres szőrtelenítés és a smink tetoválás vállalása.

Ami miatt kicsit félek ettől a hivatástól, hogy azért ez nem olyan, mint a mostani munkám, hogy van egy fix bevételem, hanem kiszámíthatatlan. Tudom, hogy nagyon sok kozmetikus van és helyet is fizetnem kellene. Nyilván ezt csak kezdő tőkével lehet csinálni.

Illetve tudom jól, hogy az alapanyagok is nagyon drágák és gyorsan kopnak, fogynak. A tanfolyamokon adnak javaslatokat, hogy mik tényleg a megfelelő termékek, honnan szerezhetők be?

A másik félelmem, hogy attól, hogy szeretek másokat sminkelni meg amiket írni szívesen gyantáztatnék, arcot tísztítanék stb. Én őszintén nem szoktam magamat sminkelni, mert én nem szeretem elzárni a pólusaimat. A természetesség híve vagyok, ettől függetlenül alkalmakkor imádom magam sminkelni és a műszempilla is egyébként tetszik, meg másokon szeretem a sminket. Nem tudom ez mennyire visszás egy kozmetikustól, hogy én nem sminkelem magamat. De gondolom a vendégek se hétköznapi smink miatt fognak hozzám járni mindennap.

Kisbabát várok és mivel úgy néztem ez egy 2 éves képzés ezért talán most lenne a legmegfelelőbb, majd gyes alatt elvégezni.

Úgy tudom ez a 2 éves képzés ingyenes. Azonban látom, hogy több helyen is hirdetik. El vagyok veszve, hogy hova jelentkezzek. Érdemesebb esetleg valami fizetős helyre? Vagy arra jók lesznek a továbbképzések?

Szerintetek baba mellett ez menni fog? Mások tanultak hasonlóan baba mellett pl. Kozmetikusnak, fodrásznak stb.?

2023. szept. 27. 18:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!😊😊
2023. okt. 2. 20:02
 12/12 anonim ***** válasza:
60%
Ne hagyd magad lebeszélni kérdező, ha ezt szeretnéd csinálni, csináld, nem lesz gond.
2023. okt. 3. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!