Matek emelttel milyen egyetemi szakokra tudnék továbbmenni?
Komolyan nem értem, miért fordított sorrendben gondolkozol a pályaválasztást illetően. Előbb azt kéne kitalálnod, mit akarsz tanulni, aztán utána megnézni, hogy mi kell a felvételihez. Tudom, hogy amikor faktot választ az ember, még nincs feltétlenül egy nagyon konkrét célja, és azt is tudom, hogy a matek emelt kicsit jolly joker, mert elég sok szakra jó. De nehogy már egy nyomorult érettségi alapján döntsd el, hogy mit fogsz több évtizeden keresztül dolgozni.
Gondold át, hogy mivel akarsz foglalkozni. Mi érdekel? És ne csak tantárgyakban gondolkodj! Pl. mennyire akarsz emberekkel foglalkozni? Mennyire fontos a magas fizetés vagy a kötetlen munkaidő? Érdekel-e valamilyen irodai munka, vagy valami aktívabb lenne ideális? Mennyire tűröd jól a monotóniát? Csapatban vagy egyedül szeretnél dolgozni? Ilyeneken kell gondolkodni, nem azon, hogy mit lehet kezdeni egy matek emelttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!