Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mikor tehet valaki érettségi...

Mikor tehet valaki érettségi vizsgát?

Figyelt kérdés
Mi a feltétele és hány osztály elvégzése szükséges hozzá?
2023. szept. 7. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Én nem bántásból kérdezem, de annyi ilyen kérdést látok itt, ti ezekről nem szoktatok beszélni az iskolában?

Akkor tehet, ha elvégezte a 12 osztályt. Ha van olyan tárgy, ami nincs 12.-ben, de tanulta minimum két évig abból tehet előrehozottat.

(Nyelvi előkészítős osztályban nem tudom, hogy van.)

2023. szept. 7. 14:53
 2/10 A kérdező kommentje:

Ahol én jártam iskolába,ott senki sem foglalkozott azzal, hogy valaha is érettségi bizonyítványunk lehessen.

Szóval ha nincs 12 osztály,nem mehetek érettségi előkészítőre?

2023. szept. 7. 15:09
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Akkor tehet, ha a középiskolai tanulmányi követelményeknek eleget tett. Ez jellemzően a 12. osztály elvégzésével áll be. Vannak tárgyak, amiket már nem tanítanak a 12. osztályban, tehát ezek korábban befejeződnek.
2023. szept. 7. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Milyen érettségi előkészítőre? Elvégzed a 12. osztályt, elballagsz április végén és május elején már írod a vizsgát. Nincs semmilyen előkészítő.

(Ha rendes gimnáziumba jársz, most nem vettem ide az egy-két éves érettségi felkészítőket, esti iskolákat.)

2023. szept. 7. 15:15
 5/10 A kérdező kommentje:
#4 pont hogy felkészítőre szeretnék jelentkezni, mert kell az érettségi bizonyítvány,de nincs meg a közismereti kötelező középiskolás év
2023. szept. 7. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hány éves a tantárgy. Pl. a földrajz 2 éves, tehát ha 9.-10-ben tanulod, akkor 11.-ben tudsz rá jelentkezni. Akár már az őszi vizsgaidőszakban is, szeptember elején kell jelentkezni. Ha előbb szeretnél, akkor pedig osztályozóvizsgát kell tenni. Tehát pl. ha 10. év végén szeretnél földrajzból érettségizni, addigra még nem lesz meg a 2 lezárt tanéved, mert februárban kell rá jelentkezni, és akkor még nincs meg az év végi jegy.

Szokták egyébként javasolni, hogy földrajz, biológia vagy egyéb olyan tárgyakból, ami nem 4 éves, csináljanak előrehozott vizsgát a gyerekek, így kevesebb marad a végére. Nyelvből is szoktak előbb, de akkor is osztályozó vizsgát kell tenni. Amúgy ennek a tanárok annyira nem szokta örülni, mert nekik ez plusz munka.

2023. szept. 7. 15:42
 7/10 anonim ***** válasza:
58%
A teljes érettségihez kell a 12. befejezett osztály. Érettségi előkészítőre viszont tudsz bármikor jelentkezni.
2023. szept. 7. 15:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Megírnád hogy jelenleg milyen középiskolai végzettséged van?

Szakmunkásiskola befejezve, technikum 11. osztály befejezve, gimnázium 10. osztály befejezve?

2023. szept. 7. 16:05
 9/10 A kérdező kommentje:
Szakmunkás bizonyítvány,illetve elvégzett 9 osztály
2023. szept. 7. 18:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Beíratkozol egy esti gimnáziumba, ahol 2 vagy 3 év alatt megcsinálod a 10. 11. és 12. osztályt. Ezután jelentkezhetsz érettségire (magyar, matek, töri, idegen nyelv és választott tantárgy). Esetleg csinálhatsz előrehozott érettségit angolból.
2023. szept. 7. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!