Magyarországon maradva melyik nyelvet érdemes tanulni a gimnáziumban?
Én angolra mennék, hogy az nagyon jól menjen. Ezután nyelvszakra és mellette felvenném egy másik nyelv minorját. (A minoroknál vannak követelmények, szóval érdemes előtte megnézni mi érdekel és ha olyan a nyelv már hamarabb elkezdeni tanulni.)
Én FTMA-t végeztem, de nem angollal és azt látom, hogy az angol mindenhol elvárt és a többi nyelv csak egy plusz. Szabad fordítóként nem kapnék annyit, hogy megérje, fordítóirodai munkára pedig felsőfokú angol kell.
Vagy mivel nem kötelező az FTMA-hoz nyelvszak választhatsz valamilyen más alapszakot is (az FTMA-hoz bármilyen diplomát elfogadnak) csak tanuld a nyelvet, amit fel szeretnél venni.
Az A anyanyelved, B a főnyelv (felsőfokú kell) C pedig a második nyelv (középfokú nyelvvizsga a bemeneteli szint.) Angol lehet a C nyelved is, ha esetleg a másik nyelv jobban menne.
Milyen nyelv érdekelne?
Alapvetően angolul már stabilan kommunikálok, felsőfokon. 7. osztályban voltam kint csereprogrammal 3 hónapot angol nyelvterületen. :)
Érdekelne nagyon a francia, az olasz, valamely közel-keleti nyelv (török, héber, arab), a német kevésbé.
#1: a matek nem az erősségem, nyelvekkel, esetleg diplomáciával szeretnék foglalkozni majd. A hangsúly az idegennyelveken van.
Kettes vagyok és én is az olaszt választottam. Egyetértek a négyessel, ha az EUban akarsz dolgozni és diplomáciával foglalkozni, akkor hasznosabb a francia.
Nem tudom, hogy akkor is így lesz-e mikor te mész mesterszakra, de nálunk pl. nincs is benne a diplomában, hogy az egyetemen mi volt a nyelvem. Csak annyi van ráírva, hogy fordító tolmács. Ha szinkrontolmács szeretnél lenni, akkor pedig még az Európai Uniós konferenciatolmács képzést is el kell végezni. (Ha jól tudom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!