Erasmus program egyetemen ?

Figyelt kérdés
Aki fizetős szakra jár, de egyetemen kiemelkedő eredménye van, akkor fizeti neki az EU a költséget, vagy csak azoknak jár, akik ösztöndíjjal lettek felvéve?
2023. szept. 3. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a fizetősek is pályázhatnak rá ha jó eredményeik vannak.
2023. szept. 3. 17:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. :)
2023. szept. 3. 17:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Önköltségesként is pályázhatsz, ha elnyered az ösztöndíjat megkapod a havi X euró támogatást. Viszont csak úgy mehetsz hogy az itteni egyetemen aktív szemeszteren kell lenned, vagyis a tandíjat helyben azért fizetned kell arra nem vonatkozik az ösztöndíj.
2023. szept. 3. 17:51
 4/8 A kérdező kommentje:

17:51

Vagyis én tanulok küldöldön, de a szemeszteri díjat át kell utalnom, mikor nem is ők tanítanak? xD 🤣

Ez jó, köszi. :)

De ha van rá lehetőség, így is tetszik.

2023. szept. 3. 17:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Viszont így nem kell a kinti egyetemen tandíjat fizetned, ami néhány esetben oké olcsó/ingyenes, de pl én brexit előtt voltam a Derby egyetemen, vmi 3,5 millió körül lett volna a tandíj az évre ha az ottani díjat fizetem, így 600 ezerből megúsztam. Plusz minden adminisztrácios költség benne volt meg pár extra (könyvtár pl meg bizonyos egyetemi programok).
2023. szept. 3. 18:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen at kell utalnod nekik az adott felevi tandijat tekintve hogy az egyetem az akinek a kapcsolataibol adodoan mehetsz az adott celorszagba, es nem az adott iskolaval van hallgatoi jogviszonyod hanem tovabbra is az egyetemmel plusz mikor visszajossz a kinti targyakat el tudod fogadtatni( mar amelyiket) es igy meg csusznod se kell ha jol jossz ki a dologbol, bar ritkan hallok olyat hogy valaki erasmusos volt es nem csuszott (mondjuk en foleg olyan szakon voltam ahol nem volt keresztfeleves targyfelvetel es ha olyan targybol csusztal ki amit nem tudtal elfogadtatni de raepulos volt akkor nyilvan egyenlo volt ez a csuszassal)

Szvsz : esely van onkoltsegeskent ia kimenni , es remelhetoleg a tamogatas merteke eleg lesz , plusz ha nem riadsz vissza a diakhiteltol akkor ugye kulfoldi tanulmanyok eseteben egyebkent a max osszeg duplajat lehet igenyelni (passz hogy most mennyi a maximalisan igenyelheto DH)

2023. szept. 3. 18:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Az Erasmus lehet 12 hónap is, ez azt jelenti, hogy a végzősek ott is befejezhetik az egyetemet, és a diplomát ők fogják kiadni; vagy nem?

Ha nem, zárójelben a CV.-be be lehet írni hogy Erasmuson tanultam ezen az egyetemen, igaz?

2023. szept. 3. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:

A magyar egyetem adja ki a diplomád, ennek vagy hivatalosan a hallgatója. Hiába pont úgy jön ki hogy ott fejezed be az utolsó szemesztered a szakdogát a magyar egyetemen kell leadnod és a záróvizsga is itt lesz.

Beírhatod az önéletrajzba persze, én is úgy szoktam hogy leírom az itteni sulit és alá kiegészítésként hogy ebből egy év Erasmus volt.

2023. szept. 3. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!