Milyen egyetemet válasszak?
Nagyon érdekelni kezdett az agykutatás. Alapvetően az a része, amihez hozzáköthető valahogy a pszichológia.
Gondolkoztam, hogy általános orvosira menjek, és utána specializálódjak esetleg valamerre, vagy inkább biológusként végezzek.
Biológus képzést az ELTE indít, viszont ide nem találtam a kötelező felvételi tárgyakat.
Általános orvosi esetén a SOTE-ra gondoltam.
Valakinek van esetleg ötlete, hogy merre menjek?
Pszichológia az egy kamu büfészak, semmi köze az agykutatáshoz.
Mindenképp természettudományos végzettség kell hozzá, ha agykutatással érdemben akarsz foglalkozni. Neurobiológia / Neuroscience / Idegtudomány PhD elsősorban
"Pszichológia az egy kamu büfészak"
Pedig neked is szükséged lenne pszichológusra, Befektetőcsávó.
A pszichológia akkor jó, ha nem a biológiai folyamatok érdekelnek.
Orientációtól függően még akár a kémia is jó lehet, de alapvetően szerintem az orvosi lenne a legjobb kezdésnek.
Szerintem az emberi agy kutatásához kezdetnek inkább orvosi dukál, bár ha mondjuk majmok és egerek agya is érdekel, akkor jobb a biológia. Gondolom az nem igazán szempont, hol kell kevesebbet tanulni.
Egyébként nem hiszem, hogy a szorgalmas biológusok annyival kevesebbet tanulnak, inkább mást tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!