Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az igaz hogy bejárhatok az...

Az igaz hogy bejárhatok az egyetemre hallgatni az órákat anélkül hogy hivatalosan hallgató lennék?

Figyelt kérdés
Csak úgy az utcáról bemennék mert érdekel.

2023. aug. 28. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg az előadások nyilvánosak.

A gyakorlatok, műhelyek, szemináriumok viszont nem. És persze ZH-t sem írsz majd, és nem is vizsgázol.

2023. aug. 28. 16:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen tudom de a tudás viszont megmarad.
2023. aug. 28. 16:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg az elméleti órákra be lehet. Viszont nekem volt olyan órám, ahova mi, akiknek kötelező volt, is alig férrünk be.
2023. aug. 28. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt olyan, amit a hármas ír. Nem is egyszer. Volt, akinek a folyosón kellett ülnie.

Illetve nálunk beléptető kapu volt a kari épületben, tehát az tudott bemenni, akinek kártyája volt. Kártyát pedig csak az kapott, akinek órája volt az épületben, tehát hallgató volt.

Ráadásul ha nem vagy hallgató, nem biztos, hogy olyan könnyen ki tudod deríteni, hogy mikor milyen óra van, hol, arra be lehet-e menni, igényel-e a kurzus előzetes tudást, stb.

2023. aug. 28. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg semmi akadálya. Még egyetem előtt én is csináltam ilyet, mert tudni akartam, hogy ténylegesen érdekel-e az adott szak, és tudtam jól, hogy a nyíltnapokon úgyse a valóságot mondják, hanem csak csupa szépet. Én azt tanácsolnám neked, hogy beszélj egy olyan emberrel, aki arra az adott szakra jár, aminek az egyik órájára be szeretnél ülni, hogy fennálnak-e azok a problémák (beléptetőkapu, helyhiány, stb.), amit a korábbi válaszolók megemlítettek, és ha nem, akkor menj el rá nyugodtan, senki nem fog furán nézni rád. Én egy gyógyszerészetis, meg egy orvosis előadáson ültem bennt, egyiken sem tűnt fel senkinek se, hogy én csak az utca embere vagyok.
2023. aug. 28. 16:56
 6/7 anonim ***** válasza:
93%
Csak előadásokra mehetsz be. A tudás megmarad-ról meg annyit, hogy az egyetemi képzés komplex dolog, valószínűleg semmit nem fogsz érteni önmagába az előadásból.
2023. aug. 28. 17:20
 7/7 anonim ***** válasza:
97%
Igen.
2023. aug. 28. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!