Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvettek egyetemre gazdasági...

Felvettek egyetemre gazdasági és menedzsment alapszakra, érdemes előtte OKJ-t letenni biztonság kedvéért?

Figyelt kérdés

Eddig szakgimnáziumba jártam 4 évet, most érettségiztem le. De van egy 5. plusz év, amit nem kötelező elvégezni, de az adja meg a turisztikai szervező, értékesítő szakmát. Így egyelőre csak az érettségim van, abból az egyik emelt turisztika, de az a munkáltatókat nem nagyon fogja érdekelni.

De sokan azt mondják, hogy felesleges ezt az okj-t elvégeznem, ha már felvettek az egyetemre.

De mi van, ha mégsem jön be az egyetem, vagy majd a munkakeresésnél tök jól jönne, ha a turisztikás okj-t és a közgazdász diplomát össze lehetne kapcsolni, és úgy egy ideális munkát találni?

Szülőktől folyamat azt kapom, hogy legyen meg előtte a szakmám, mert az egy biztos pont, mindenki más azt mondja, hogy felesleges, de akár később is elvégezhetem az okj-t. Illetve akkor már technikusi képzés lesz, de nagyjából ugyanazt jelenti.

2023. aug. 22. 10:43
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Feleeges. Ha nagyon szeretnéd egyetem utan is megcsinálhatod. Az egyetem sokkal tobbet ér
2023. aug. 22. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Semmi értelme, ha megcsinálod az egyetemet akkor a kutyát nem érdekel hogy van mellette OKJ végzettséged, ég és föld a kettő között a színvonalbeli különbség.
2023. aug. 22. 11:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem szükséges.
2023. aug. 23. 11:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát így, hogy már felvettek egyetemre nem éri meg.

Jobb lesz a diploma aztán esetleg mellette vagy majd utána el tudod végezni két éves technikusin is ha még érdekel.

De ha mondjuk még egyetemi jelentkezés beadás előtt kérdezted volna, lehet azt mondom ha tényleg csak egy plusz év érdemes elvégezni és utána/közben beadni egyetemre. Mire végzel a szakmával, azon nyáron kiderült volna felvettek e egyetemre. Ha igen mentél volna tovább. Így lett volna plusz egy évvel egy szakmád.

De mivel téged már felvettek egyetemre, szerintem is hagyni kell az okj-t.

2023. aug. 28. 10:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Maradtam végül az egyetem mellett, maximum később végzek el más szakmát, ha szükséges.

2023. aug. 29. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!