Melyik a jobb: bőrgyógyász, szemész, allergológus, fogszabályzó orvos?
(Bocsi magáról az elhelyezkedésről fogalmam sincs, de úgy gondolom hogy a gondolataim a mérlegelésedben hasznosak lehetnek, mert én elsősorban nem csak a pénz részéről választanék)
Az első háromhoz:
Szerintem nézz utána a rezidensképzéseknek, hogy hogy épülnek fel, tetszik-e vagy sem. Ehhez nyilván ÁOK-ra kell menned tanulni, ott a 6 év alatt is elég sokat belelátsz a szakterületekbe, a tanárok többsége orvos, őket érdemes megkérdezni hogy miért választották a területet, ilyenek. Szóval ha ehez a háromhoz húz a szíved inkább, akkor ebbe az irányba indulnék el. (Nyilván a rezidensképzés után nyithatsz magánrendelőt)
Fogszabályzó orvosban nem vagyok teljesen biztos, hogy hogy lehetsz, úgy tudom, hogy azzal FOK-ra kell menni (ami csak 5 éves, az 5. Év után kikerülve rögtön fogorvos leszel, kezelhetsz egyedül "betegeket"). Ha fogszabályzással akarsz foglalkozni akkor még ez után kell rá "szakosodnod", ha jól rémlik nyílt napon +3 (vagy 4) évet mondtak erre.
Számomra az is fontos lenne, hogy "az oda vezető utat" mennyire találod szimpatikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!