Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik a jobb: bőrgyógyász,...

Melyik a jobb: bőrgyógyász, szemész, allergológus, fogszabályzó orvos?

Figyelt kérdés
Melyiket éri meg választani? Melyik keres jobban, hol vannak jobb munkakörülmények (magánban), valamint melyikben könnyebb elhelyezkedni?

2023. aug. 15. 15:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azt válaszd, ami érdekel. A kereseti lehetőségek elég nagyban függnek attól, hogy hol és mennyi tapasztalattal, nyelvtudással, plusz képzettségekkel, szakvizsgákkal keresel munkát. Ugyanez igaz a munkakörülményekre is, nyilván nem mindegy, hogy egy átlag lepusztult állami kórházban dolgoznál. Az elhelyezkedési lehetőségek minddel elég jók, nem nagyon kell hónapokon keresztül állásra várnod, bár sok esetben az orvostanhallgatók szeretnének az egyetemi városban vagy a szülővárosukban dolgozni, ahol nem biztos, hogy éppen aktuálisan lesz olyan álláslehetőség, amit el tudsz fogadni.
2023. aug. 15. 15:58
 2/4 anonim ***** válasza:

(Bocsi magáról az elhelyezkedésről fogalmam sincs, de úgy gondolom hogy a gondolataim a mérlegelésedben hasznosak lehetnek, mert én elsősorban nem csak a pénz részéről választanék)

Az első háromhoz:

Szerintem nézz utána a rezidensképzéseknek, hogy hogy épülnek fel, tetszik-e vagy sem. Ehhez nyilván ÁOK-ra kell menned tanulni, ott a 6 év alatt is elég sokat belelátsz a szakterületekbe, a tanárok többsége orvos, őket érdemes megkérdezni hogy miért választották a területet, ilyenek. Szóval ha ehez a háromhoz húz a szíved inkább, akkor ebbe az irányba indulnék el. (Nyilván a rezidensképzés után nyithatsz magánrendelőt)

Fogszabályzó orvosban nem vagyok teljesen biztos, hogy hogy lehetsz, úgy tudom, hogy azzal FOK-ra kell menni (ami csak 5 éves, az 5. Év után kikerülve rögtön fogorvos leszel, kezelhetsz egyedül "betegeket"). Ha fogszabályzással akarsz foglalkozni akkor még ez után kell rá "szakosodnod", ha jól rémlik nyílt napon +3 (vagy 4) évet mondtak erre.

Számomra az is fontos lenne, hogy "az oda vezető utat" mennyire találod szimpatikusnak.

2023. aug. 15. 18:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezek közül bármelyik jó, mindegyikkel jól lehet keresni. De mindegyik kitartást és szaktudást igényel, mire jól keresel velem
2023. aug. 15. 20:22
 4/4 anonim ***** válasza:
*vele.
2023. aug. 15. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!